Ätran kan få barnomsorg med islamisk profil

Personalkooperativet Molekylen vill öppna verksamhet i Ätran.

delningar

Personalkooperativet Molekylen bedriver förskolor i Falköping och Skövde. Förskolorna har en naturvetenskaplig inriktning och en islamisk profil. Nu vill de öppna en pedagogisk omsorgsverksamhet i Ätran, rapporterar Hallands Nyheter.

– Den naturvetenskapliga inriktningen innebär att vi är ute så mycket som möjligt, att vi lägger kraft på experiment och använder oss av naturmaterial. Profilen innebär att vi firar alla islamiska högtider, säger Hilan Noman, styrelseledamot, till Hallands Nyheter.

– På de förskolor vi bedriver så har vi barn från alla religioner. Beroende på vilken kultur barnen kommer från så firar vi deras kulturella och religiösa högtider, säger Hilan Noman.

Pedagogisk omsorg är ett alternativ till förskola eller fritidshem och kan exempelvis bedrivas i personalens hem, i flerfamiljslösningar eller i en särskild lokal.

För att starta upp en pedagogisk omsorgsverksamhet i Ätran har Molekylen skickat in en ansökan till kommunen, med plats för 38 barn i åldrarna ett till fem år. Barn- och utbildningsnämnden har fattat beslut om en återremiss för att se över hur förutsättningarna ser ut. Beslut gällande ansökan kommer fattas i ett senare skede.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.