BESKEDET: Över 45 000 invånare i Falkenberg

Den 6 juni föddes kommunens 45 000:e invånare.

delningar

Nu är vi över 45 000 invånare i Falkenbergs kommun, enligt statistik från juni månad. Det innebär att staden vuxit med nästan tio procent, närmare 4000 personer, de senaste tio åren.

– Det här är en milstolpe i Falkenbergs historia och ett kvitto på att vi är en attraktiv plats. Jag tycker att vi i Falkenberg ska känna oss stolta över vår kommun. Falkenberg är en plats där många vill bo och det är bra, säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun, i ett pressmeddelande.

Det var den 6 juni som kommunens 45 000:e invånare Frank föddes. Under tisdagen den 2 juli kommer Per Svensson åka till Skogstorp för att besöka Frank och hans föräldrar och fira händelsen lite extra.

I anslutning till det nya kunskaps- och kulturcentrum Argus kommer kommunen dessutom att plantera ett hyllningsträd till följd av befolkningsökningen. Det är det unika trädet Ginkgo biloba, även kallat "Livets träd" som kommer planteras när bygget står klart.

– Trädet får symbolisera kommunens ambition om hållbar tillväxt och vi hoppas att det blir till glädje för många, säger Per Svensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.