Efter stöldvågen - tre häktade för bilinbrott

Polisen grep tre män under ett pågående bilinbrott.

delningar

Under våren har flera bilar drabbats av stölder ur fordon i Halland. Bland annat har inbrotten skett Halmstad, Varberg och Kungsbacka, men främst är det olika platser i Falkenberg som utsatts för stölderna. Nu har tre män häktats, misstänkta för stöld vid två tillfällen och försök till stöld vid ett tillfälle.

- Kopplingen man gör är att tillvägagångssättet är exakt samma hela tiden. Man har knäckt en ruta och tagit väskor och sådant i bilen, säger Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

Anders Persson förklarar att det varit efter observationer från allmänheten som polisen kunnat arbeta vidare med ärendena. Civila spanare kunde i fredags gripa tre misstänka män på bar gärning - under ett pågående bilinbrott vid Laxbutiken i Heberg.

Männen är i 20-årsåldern, 30-årsåldern och 50-årsåldern och hemmahörande i Malmö. De tre männen sitter nu häktade, misstänkta för stöld vid två tillfällen och försök till stöld vid ett tillfälle. Misstankarna innefattar de stölder som skett vid Laxbutiken i Heberg.

- Det känns skönt om vi kan ge någon form av upprättelse till några av de som drabbats, säger Andreas.

Om de tre männen är involverade i de övriga bilinbrotten i Halland, vet man in dagsläget inte. Nu fortsätter ett intensivt utredningsarbete för polisen.

- Vi kommer fortsätta arbeta med det här och gå efter spår och se om vi kan koppla de här personerna till flera brott, avslutar Andreas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.