Hallänningen kastas in i hetluften: "Nervöst"

Alfred Ajdarevic. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Nu ska han ta Kosovo till landets första EM-slutspel.

delningar

Familjen Ajdarevic från Falkenberg är familjen som ser fotbollen som religion. Pappa Agim var en målfarlig anfallare med en gedigen historik i Falkenbergs FF med sina 105 mål. I familjen återfinns två söner som i dag spelar fotboll på den högsta nivån. Astrit, som representerat klubbar som Liverpool, AEK Aten och nu Djurgården, också Alfred som just nu är utlånad från Örebro SK till IFK Värnamo. Den senare som nu kastas in i hetluften.

– Det ska såklart bli väldigt kul och spännande. Lite nervöst för stunden är det ju, men det brukar släppa när man väl kommer på plats, säger 20-årige Alfred Ajdarevic till 24Falkenberg.

Alfred syftar givetvis på sin kommande landslagssamling med Kosovos U21-landslag. På måndag åker han till Kosovo för att ladda inför de kommande EM-kvalmatcherna mot Andorra och Turkiet. Två motståndare som mittfältaren är helt obekant med.

– Även om jag inte kan något om motståndet, gäller det att inte underskatta dem och hela tiden vara på tårna. Men samtidigt ska vi inte ha respekt för någon. Det är så man vinner matcher, förklarar falkenbergaren.

Mittfältaren som själv ser sig vara en spelskicklig fotbollsspelare med god teknik, snabbhet och en bra blick för spelet, menar att det endast finns ett alternativ i kvalet. Vinna gruppen. Trots det består gruppen av England, Turkiet, Österrike, Albanien och Andorra. En tuff grupp med andra ord.

– Det handlar om att köra sitt egna race. Som jag nämnde, ska vi inte ha respekt för någon. Brorsan (Astrit) har lärt mig mycket som motiverat mig och gett mig inspiration. Han har spelat de stora matcherna och vet hur man vinner sådana typer av matcher. Därför är det ingen omöjlighet, berättar Alfred.

Till sist. Hur ofta hinner du hem till Falkenberg?

– Så ofta jag kan. Jag åker hem så fort jag får ledigt. Vad jag hittar på med då? Ska jag vara ärlig så rensar jag tankarna. Umgås med familjen och nära och kära.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar