Londonbussen tillbaka på Skrea strand: "Fantastiskt fint här"

Den brittiska restaurangen London Bus Catering har varit Falkenberg varje sommar - i drygt tjugo år.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Ross Tyler kommer från London och gjorde sitt första besök i Göteborg år 1985. Under en promenad längs Avenyn frågade han sin flickvän, som senare blev hans fru, var man kunde köpa fish and chips. När Ross fick höra att det inte fanns någon restaurang som erbjöd den engelska rätten, fick han en idé. Nu har hans brittiska restaurang i Londonbussen stått vid Netasberg varje sommar - i drygt tjugo år.

- Det är ganska omtyckt. Vi har färsk fisk och bra kvalitet till ett rimligt pris. Vi gör vår egen tartarsås och använder maltvinäger som kommer från England, förklarar Ross om menyn.

London Bus Catering som restaurangen heter, har erbjudit bakad potatis och fish and chips till sina kunder på Netasberg sedan 1998. Men när Ross flyttade från London till Göteborg var tanken från början att bedriva verksamheten där.

- Vi fick plats i Göteborg från början och vi fick stå på Heden, men när Göteborgskalaset kom var vi tvungna att flytta. Min svärfar, som tyvärr inte lever längre, rekommenderade Falkenberg och sa att det var lugnt och familjevänligt. Och det är verkligen lugnt och fantastiskt fint här på Netasberg tycker jag, säger Ross.

Ross berättar att han köpte bussen i London, där den tidigare varit en föreställningsbuss åt ett företag. Ungefär ett år tog det att bygga kök och omvandla bussen till London Bus Catering.

- Tanken från början var att kanske skaffa fler bussar, men det räcker med en. Jag vill fortsätta ha ett bra rykte, ha stamkunder och köra samma koncept. Folk gillar att handla samma sak som förra året, säger Ross.

Idag bor Ross i Falköping, men sommaren spenderas i vanlig ordning i Falkenberg. Sedan torsdagen den 27 juni är bussen tillbaka på Netasberg, med fish and chips och bakad potatis.

- När solen skiner och det är folk på stranden så säljer vi väldigt bra här, kunden vet vad de får. Det är fortfarande samma gamla gubbe som står bakom fritösen och friterar deras mat, avslutar Ross.

London Bus Catering har öppet varje dag mellan 12.00-21.00 fram till den 4 augusti. Därefter kommer bussen stå på Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.