Mariette till Falkenbergs pridefestival: "Otroligt hedrande"

Berättar om sin nya regnbågsöl och om besöker i Falkenberg.

delningar

Mariette är bland annat känd för låtarna "For You", "A Million Years" och "Don't Stop Believing". Under lördagen är det pridefestival i Falkenberg - och Halmstadartisten står då som gästartist i staden.

- Det känns otroligt hedrande att få komma till Falkenbergs Pridefestival. Jag har aldrig varit på Pridefestivalen där själv eller spelat där, så jag blev jätteglad när jag fick frågan, säger Mariette över telefon.

Mariette berättar att hon under sitt besök i staden kommer dela med sig av en kärleksförklaring till HBTQ-communityn och alla som stöttar den. Dessutom uppträder hon med tre låtar.

- En av låtarna är pridelåten som jag släppte 2015, "My revolution". Det var den officiella pridelåten det året. 

Mariette är dessutom aktuell med en nylanserad regnbågsöl - Lovebeats. Ölen har tillverkats i ett samarbete med Brygghuset Finn - och för varje såld flaska skänks en krona Regnbågsfonden. På priden i Falkenberg kommer IPA:n säljas på Storans Kulinariska.

- Jag är otroligt glad över samarbetet och att vi tagit fram Sveriges första regnbågsöl som stöttar Regnbågsfonden, säger Mariette. 

Det var för ungefär ett år sedan som Mariette träffade grundaren av Brygghuset Finn Joacim Larsen under ett event i Stockholm. Hon fick provsmaka ölen de hade, och förklarar att hon tyckte väldigt mycket om den. Under hennes 10-årsjubileum i Halmstad i november sattes därför etiketten "For You" på ölen, vilket fick tankarna att spinna vidare för nästa samarbete. 

- Jag tyckte att det saknades en regnbågsöl i det stora hela i Sverige. Jag gav den idén till dem, och de trodde på den också. Det är en god öl för en god sak, förklarar Mariette. Inför lanseringen fick Mariette beskriva hur hon ville att regnbågsölen skulle smaka. Hantverksbryggeriet fick därefter försöka matcha den efterfrågade smaken till regnbågsölen Lovebeats.

- Jag ville ha en smakrik öl med många härliga blommor och frukttoner, men med en tydlig beska. De lyckades matcha det helt perfekt, säger Mariette. 

Ölen finns nu i Systembolagets beställningssortiment, och för varje såld flaska går en krona till Regnbågsfondens arbete med HBTQ-rättigheter runt om i världen. - Det kändes viktigt och självklart. De gör ett otroligt bra jobb och behöver stöd, så de stod överst på vår lista.

Vad har ni är förhoppningar med den nylanserade ölen?

- Förhoppningen är att den blir stående i Systembolagets sortiment och att man ska kunna ta ställning, även om man inte identifierar sig som en i HBTQ-communityn. Alla kan visa sitt stöd, det tror jag är otroligt viktigt. Det här är ett ganska litet och enkelt sätt att göra det på.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar