Ny mötesplats för ungdomar i Falkenberg

Foto: Klara Knutsson - Foto: Privat

Drömläge för nytt ungdomshus.

delningar

Snart ska ungdomarna i Falkenberg få en ny mötesplats. Det är UngFbg som ska flytta in en del av sin ungdomsverksamhet till huset på Stationsgatan 12, ett stenkast från Falkenbergs Bussterminal.

– Det känns verkligen roligt att samla vår ungdomsverksamhet centralt i Falkenberg på en helt ny plats som är tillgänglig för alla. Detta är en öppen verksamhet för kommunens ungdomar och med busscentralen så nära är det ett perfekt läge som inte känns låst till en viss elevgrupp eller skola, säger Georgia Ferris, ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämnden i Falkenbergs kommun i ett pressmeddelande.

Inför öppningen har ungdomar fått rösta fram ett namn till den nya mötesplatsen, genom sociala medier. Namnet som röstades fram blev UngFbg-Huset.

UngFbg-Huset kommer ha aktiviteter för ungdomar mellan 12-16 år och i september drar verksamheten i det nya huset igång på riktigt. Men redan i sommar smygstartar verksamheten, med bland annat dagsläger och cafékvällar med grillning och kubb i det nya ungdomshuset.

- Det är en dröm som äntligen blivit sann, det ska bli ett ungdomens hus och en mötesplats där ungdomar kan vara med och påverka vad vi ska ha för typ av verksamhet. Läget är så himla bra med bussförbindelser, så det gör att ungdomar lätt kan ta sig till oss även om man inte bor i centrum själv, säger Klara Knutsson, utvecklingsledare vid Ungfbg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar