Siw Carlssons kritik mot sommarfarserna på Vallarna: ”Så konstigt”

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget

Snart premiär för sommarens fars – Stefan Gerhaldsson och Siw Carlsson berättar om "Stulen kärlek".

delningar

Det har gått 18 år sedan Stefan Gerhardsson och Krister Classon senast arbetade tillsammans. Men snart ska Buskisduon återförenas under sommarens fars ”Stulen kärlek" på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Krister står då bakom scenen, närmare bestämt som manusförfattare, och Stefan är tillbaka på scenen han lämnade när han blev pensionär för tre år sedan.

- Det känns alltid bra, jag har nästan alltid spelat hans grejer. Man känner sig trygg i hans berättande så det är enbart positivt, säger Stefan Gerhaldsson till 24Falkenberg.

Krister klev av scenen för tjugo år sedan och för åtta år sedan slutade han dessutom att regissera och skriva föreställningar. Hans fars "Stulen kärlek" som gjorde publiksuccé i Göteborg 2004, har han nu fått finslipa innan premiären i Falkenberg.

- Jag såg den på Lisebergsteatern 2004 och då tyckte jag den var skitbra. Så jag hoppas vi kan ge den rättvisa här också, säger Stefan.

"Stulen kärlek" handlar om ett rikt par (spelade av Anna Carlsson och Mikael Ahlberg), en godhjärtad tjuv som bryter sig in i parets villa (spelad av Mikael Riesebeck) och som då blir överrumplad av en försäkringsman (Jojje Jönsson) som ska värdera en tavla. Stefan Gerhaldsson och Siw Carlsson spelar det nyfikna grannparet.

- Det är en väldigt bra historia, lagom med intriger och ett bra manus, förklarar Siw Carlsson om sommarens fars.

Siw Carlsson har en lång erfarenhet av föreställningarna på Vallarnas Friluftsteater och nästa år firar hon 30-årsjubileum på teatern. Hon ser dock ett genomgående problem med farserna.

- Det är så konstigt att det är så många tjejer som vill skådespela och att det alltid är så dåligt med kvinnoroller i varenda uppsättning. Vi är två tjejer och fyra killar, och så är det nästan överallt. Många gånger hade de kunnat göra fler kvinnoroller, speciellt om det är något nyskrivet, förklarar hon.

Trots att hon ser ett problem med att det är för få kvinnliga roller på teatern, ser hon fram emot årets föreställning där hon spelar "en riktig satkäring" som hon själv beskriver det.

- Det blir en rolig föreställning. Det kommer bli så kolossalt roligt, förklarar hon.

Siw förklarar att hon planerar på att fortsätta arbeta efter årets föreställning trots att hon nått pensionsålder, men om det blir några fler föreställningar för Stefan i framtiden återstår att se.

- Jag vågar inte säga något om framtiden. Det har jag gjort innan och då har jag fått ångra mig. Jag känner mig inte trovärdig i det jag planerar, så jag vet inte ärligt talat.

Stulen kärlek har premiär på Vallarnas Friluftsteater den 30 juni. Efter sommaren i Falkenberg drar Stulen kärlek ut på turné med avslutning i Kalmar 14 december.

FAKTA

Stefan Gerhaldsson Ålder: 61 Intressen: Paddel, tennis och flugfiske Bosatt: Falkenberg Familj: Fru och två söner i 30-årsåldern

Siw Carlsson

Ålder: 70 första oktober.

Intressen: Jag tränar på gym och har en PT. Spelar lite golf. Spelar boule och är med i PRO, så det är på allvar.

Bosatt: Alstermo och Grönlid

Familj: Gift med en man sedan 51 år tillbaka. Tre barn, barnbarn och katt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.