TV: Här firas dagbarnvårdarnas dag

Firas i förskott - med Bamselopp, dans och glass.

delningar

Under tisdagseftermiddagen anordnades det cirka 400 meter långa Bamseloppet vid Vallarnas Friluftsteater. Arrangemanget anordnas av dagbarnvårdarna i Falkenberg för tredje året i rad, som ett sätt att fira Dagbarnvårdarnas dag.

- Det är något Bamse anordnar till Förskolans dag, men vi firar dagbarnvårdarens dag och då kör vi Bamseloppet med. Eftersom 15-timmars barnen inte får vara hos oss på sommaren så kör vi redan nu. Vi har valt en egen dag, säger dagbarnvårdaren och initiativtagaren till evenemanget, Annika S-Wilson.

Annika förklarar att dagbarnvårdarna brukat samlas kring olika teman tidigare, när det fanns fler dagbarnvårdare i kommunen.

- Nu är vi inte så många, men vi tyckte att det här var ett bra tema. Barnen får röra på sig och alla gillar Bamse. Sedan blir det en bra gemenskap där alla föräldrar får träffa varandra och se alla dagbarnvårdare.

Under tisdagseftermiddagens arrangemang medverkade Falkenbergs fyra dagbarnvårdare tillsammans med barn, syskon och föräldrar. Evenemanget startar med en dansuppvärmning innan loppet drog igång. Sedan var det dags för Bamselopp där föräldrar, dagbarnvårdare och 17 barn och syskon fick springa loppet.

En av de som var nöjda efteråt var Olle Johansson, 5 år. Han berättar att han sprungit Bamseloppet vid ett tillfälle tidigare.

- Det kändes jättebra. Det kändes roligt att jag var bland de första, det har jag aldrig varit innan, säger Olle.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.