TV: Invigning för nytt glasscafé i Falkenberg

Stor uppslutning under premiärdagen: "Äntligen!"

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Sia Glass butiks - och caféchef Camilla Johansson berättar om det nya caféet.

Solen strålade under onsdagens invigning för Sia Glass nya glasscafé på Rörbeckplatsen i centrala Falkenberg. Det blir det andra caféet som Sia Glass själva bedriver, utöver caféet i Slöinge.

- Äntligen. Vi har jobbat med det här tillsammans med kommunen i flera år nu innan allting blivit färdigt. Det känns spännande och roligt att få en liten pendang in till stan ifrån Slöinge, säger Per Stenström, vd för Bertegruppen, efter att han klippt invigningsbandet till caféet.

Caféet har åtta sittplatser inomhus och 35 sittplatser utomhus, med möjlighet att handla över disken inne i caféet eller via en lucka utanför. Utbudet består bland annat av glass och kaffe - och en något unik nyhet som bakas på plats.

- Vi kommer ha en slags våffla som heter bubble waffle. Vad vi vet finns det inte någonstans i Halland, förklarar Camilla Johansson, chef för butik- och café på Sia glass.

Initiativet till det nya glasscaféet kom från Henrik Olsson, tidigare centrumutvecklare i Falkenberg. Han invigde caféet tillsammans med Per Stenström, vd för Bertegruppen, Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun och Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare.

- Jag tycker det är lite så som staden ska vara, att det som produceras och förädlas på landsbygden säljs inne i stan och skapar mötesplatser. Det här är ett jättebra exempel på symbioset mellan landsbygden och staden, förklarar Henrik.

Strax innan öppning växte sig kön längre utanför caféet och de första hundra besökarna blev bjudna på glass. De första kunderna var Lena Åkerlund från Malmö, som firar sin födelsedag på caféet tillsammans med dottern Carolin Johansson från Falkenberg.

- Jag tycker det här är toppen, säger Lena Åkerlund, samtidigt som hon provsmakar sin glass.

- Jag tror det här kommer bli bra, men det vet man inte förrän man testat. Det bästa är att man kan smaka på olika glassorter, säger Carolin.

Glasscaféet har öppet måndag till lördag fram till sista augusti. Resten av året kommer caféet vara öppet färre dagar i veckan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.