TV OCH BILDEXTRA: Sommarfestival i Falkenberg

Se klipp och bilder från evenemanget: "Allting här är kul"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Solteaterns Rockorkester.

Under tisdagseftermiddagen anordnades Sommarfestivalen på Klitterbadets baksida i Falkenberg, för tredje året i rad. Festivalytan fylldes med bland annat mat, en mekanisk tjur, den mobila fritidsgården Yngve, olika tävlingar och en stor scen där flera framträdanden framförs under eftermiddagen och kvällen.

- Det känns fantastiskt. Det är så himla roligt att kunna erbjuda detta till Falkenbergs barn och ungdomar, säger Klara Knutsson, utvecklingsledare vid Ungfbg, samtidigt som hon hjälper till att få på festivalband på besökarna vid entrén.

Det är UngFBG som anordnar evenemanget med hjälp av ett statligt bidrag för avgiftsfria sommarlovsaktiviteter. Dessutom står Falkenbergs Sparbank som sponsor. Entrén är gratis och Knutsson räknar med minst 2500 besökare under evenemanget.

- Förhoppningen är att alla får en fantastisk upplevelse och att alla är glada och nöjda, säger Klara.

Evenemanget inleds med musik från Solteaterns Rockorkester. Under kvällen väntas fler lokala artister uppträda, som SLVTT, Gjenita, Pam, Nora Dammert, QuBe, Garn och Berit. Dessutom uppträder Saliboy och Theoz under kvällen.

- Jag tycker allting här är kul, säger Nelliebelle El Chammas, en av de unga besökarna.

Och flera av kvällens festivalbesökare verkar uppskatta evenemanget. Samtliga personer som 24Falkenberg pratar med på platsen är positiva till sommarfestivalen, både bland de yngre besökarna och bland föräldrarna som på plats.

- Det finns inte så mycket att göra i Falkenberg och nu är det sommarlov, så det här är jättebra och roligt för barnen, säger Ragad Ahmed, en av de besökande föräldrarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.