Amatörkören växer i Falkenberg: "Som mental yoga"

Sjunger tillsammans och via en app – se klipp från förra årets konsert.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Joyvoice är ett körkoncept för alla åldrar med närmare 250 körer och 22 000 deltagare i Sverige. I Falkenberg har Joyvocie funnits i närmare fyra år - och snart drar den femte terminen igång.

- Det är en amatörkör helt enkelt, den är till för alla som vill sjunga. Vi sjunger för energin och glädjen. Sedan får man lära sig övningar och vad som är bra för rösten med, men vi ses framförallt för att vi ska ha ett kul avbrott i veckan. Det är många som inte mått så bra som tycker att det hjälpt. Det är lite som en mental yoga, förklarar Towe Birgersson, körledare i Falkenberg.

Medlemmarna har nästan blivit det dubbla i Falkenberg under ett års tid och förra säsongen var det drygt 115 personer som var med i kören. Åldrarna har varit väldigt varierande, från elva år till medlemmar som gått i pension.

- Vi kör hits som pop, rock och soul från 60-tal till nutid. Det är väldigt blandade genrer under säsongens gång. Man får öva på stämmorna i en app hemma. Det behövs absolut inga förkunskaper, det är bara till att komma och haka på.

Första Joyvoicekören startade i Linköping för fem år sedan av VD och grundaren Hanna Rydman. Appen som används för att öva på låtarna, har egna sociala medier där deltagarna kan hålla kontakt, dela bilder och videoklipp med varandra.

Kören i Falkenberg. Foto: Privat/ Towe Birgersson.

Samtliga körer har någon typ av uppträdande som avslutning och i Falkenberg sker en välgörenhetskonsert efter varje termin. Förra året drog kören in nästan 20 000 kronor till Cancerfonden.

-Vi gör en avslutningskonsert tillsammans med olika ändamål varje gång, säger Towe.

Joyvoice har säsongsstart den 6 mars på Fajans idrottshall. En termin på 12 veckor kostar 895 kronor och appen ingår i kostnaden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar