Bensinupproret kallar till sammankomst i Halland

Roy Guldalian är en av administratörerna i Bensinupproret 2.0. Foto: Privat/Michael Erhardsson/Mostphotos.

Kampen för minskade bensinpriser fortsätter.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Bensinupproret 2.0 har nu lockat över en halv miljon medlemmar till sin grupp på Facebook. Det hela startade startade som en protest mot bensinpriset och bränsleskatterna. Därefter har demonstrationerna löpt som en löpeld genom Sverige. Falkenbergaren Roy Guldalian, 34, är en av administratörerna för Bensinupproret 2.0, och är en av dem som ser till så att protesterna förverkligas.

– Att bensinpriserna höjs varje år är inget nytt. Men under det sista halvåret har priserna skjutit i höjden. Sverige är trots allt ett stort land med långa avstånd, då krävs det att man kan ta sig de sträckorna med bil. Därför är det viktigt att vi engagerar oss och säger ifrån vad vi tycker om de alldeles för höga bensinpriserna, säger Roy Guldalian.

På lördagen den 25 maj är det dags för Facebookgruppens första sammankomst i Halmstad. Då uppmanas "demonstranterna" ta sig till Halmstad Arena med sina bilar, motorcyklar eller traktorer. Roy, som varit med vid tidigare sammankomster, menar att Halmstadborna kan förvänta sig plakat, banderoller och en lång fordonskaravan genom centrum.

Enligt Roy har ett hundratal deltagare slutit upp vid tidigare sammankomster. Därför är förhoppningen att skarans storlek blir den samma även i Halmstad. Det engagemang som finns bland befolkningen runt om i landet, ger Roy och Bensinupproret 2.0 hopp om framtiden.

– Vi kommer aldrig ge oss förrän regeringen vikt sig. Det stora engagemang som redan finns visar ju redan att något behöver göras. Ju fler som ställer sig bakom sänkta bensinpriser, desto större är chansen att regeringen backar, berättar han.

Bensinupproret 2.0 har en vision om att få ner bensinpriserna till 12 kronor per liter.

Sammankomsten vid Halmstad Arena startar klockan 13 den 25 maj.a

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar