Beppe, 56, får ny roll i Falkenbergsrevyn

Så ska veteranen axla sin nya roll i den kommande föreställningen "Uppskruvat".

delningar

Beppe Wackelin, 56, är Falkenbergsrevyns grovjobbare som till vardags inte säger några repliker. Det skulle man knappast kunna tro, sett till hans karismatiska och humoristiska personlighet. I stället är det han som styr musikklangen, då hans arbetsuppgift är att sitta bakom trumsetet och agera rytmexpert. Men nu blir det annorlunda, när revyn gör sin 20:e upplaga. Då kommer Beppe ha en roll där han spelar.

– Något ovant är det. Men det har börjat sätta sig med tiden. Det ska bli otroligt kul att få testa rollen som skådespelare, säger Beppe Wackelin.

Men vem är Beppe Wackelin? Han är Halmstadbon med rötterna i värmländska Ransäter. Om han skulle beskriva sig själv är han en väldigt snäll, lugn och mycket skojfrisk person. Hans stora passion är musiken, vilket inte går att undgå sett till hans yrke. För inkomsten, den kommer inte enbart ifrån Falkenbergsrevyn.

– Till vardags arbetar jag som musiklärare på Sturegymnasiet (i Halmstad). Det är väldigt rogivande att få jobba med ungdomarna och se dem utvecklas inom musiken. Men nu har jag tagit tjänstledigt för att kunna fokusera på revyn, berättar musikläraren.

Det var just musikläraryrket som fick honom till att kastas in i hetluften i Falkenbergsrevyn. Och hetluften är helt rätt ordval för hur allting artade sig en dag 2003. Revyn krävde hastigt förstärkning och Beppe hade ett gott renommé om sig, gällande sin begåvning inom musiken. Sagt och gjort kastades Beppe in på scenen.

– Det var väl till en början tänkt att jag skulle vara med ett par gånger för att täcka upp. Sedan dess har jag blivit kvar, säger Beppe.

Falkenbergsrevyn är "ett glatt och härligt gäng", menar Beppe. Foto: Privat

Beppe berättar varmhjärtat om hur mycket Falkenbergsrevyn betyder för honom. Han menar att det ger honom en kick. Inte enbart av att stå på scen för att underhålla publiken, utan också för att det är "ett glatt och härligt gäng" som gör det tillsammans. Det är en av orsakerna till att han nu stannat kvar i 13 år.

– Alla pushar och peppar varandra. Det säger sig självt att man inte alltid kan prestera på topp när vi övar och uppträder så intensivt som vi gör. Har man en mindre bra dag, så får man alltid hjälp till att komma igång av de andra, förklarar 56-åringen.

Nu pågår de allra sista repetitionerna innan Uppskruvat, som revyns kommande föreställning heter, gör premiär den 5 januari. Då väntar en föreställning som verkligen lever upp till sitt namn. Det blir komedi på årets val, grillförbudet och torkan, för att nämna något litet. Dessutom får Falkenbergsrevyn ett nytillskott i form av Anna Carlsson, skådespelaren som tidigare medverkat i tv-programmet "Partaj". Men Beppe Wackelin menar att det blir än mer nyheter än så.

– Fast det tänker jag inte avslöja här och nu (skratt), avslutar han.

Falkenbergsrevyn har i skrivande stund sålt över 21 500 biljetter till sina föreställningar av Uppskruvat.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar