Beskedet: FFF:s ordförande slutar

Lars-Eric Nilsson ställer inte upp för omval efter 27 år som föreningens ordförande.

delningar

Falkenbergs FF:s ordförande Lars-Eric Nilsson har under onsdagen meddelat valberedningen att han efter 27 år som föreningens ordförande inte ställer upp för omval vid årsmötet i februari.

– Det har varit oerhört roliga år som ordförande. Föreningen har utvecklats mycket och jag är stolt över att kunna lämna över ordförandeklubban med en bra ekonomi, ny fotbollsarena och en bra organisation på plats. Att vi nu gått upp i Allsvenskan igen ger mig en skön känsla av att få sluta på topp med dessutom fem av mina viktigaste målsättningar uppfyllda, säger han i ett pressutskick.

Foto: Pressbild/ Robert Boman

Lars-Eric Nilsson valdes till ny styrelseledamot och ordförande 1992 under för klubben närmast krisartade förutsättningar. På den tiden var Falkenbergs FF ett division 2-lag med ständiga underskott och skulder på över 2,4 miljoner kronor, med en styrelse som varit utan ordförande under senaste året. Efter många års hårt styrelsearbete visade föreningens senaste bokslut ett eget kapital som var 7,5 miljoner kronor bättre än när Lars- Eric tillträdde som ordförande. Dessutom hade FFF återtagit sin plats i Allsvenskan.

- Det bor ett fantastiskt engagemang i den här föreningen och vi har genom åren gjort mängder av stordåd. Jag tänker på när vi med matchens sista spark 2001 klarade oss kvar i division 2 och året efter kvalade upp till Superettan efter att mängder av Falkenbergare skottat planen som var täckt med snö. Första åren i Superettan var tuffa och det var med nöd och näppe vi lyckades hålla oss kvar år efter år, säger Lars-Eric i pressutsicket.

Föreningens årsmöte är den 28 februari och fram tills dess leder Lars-Eric, som blev ”Årets Falkenbergare 2013”, det viktiga förberedelsearbetet inför återkomsten till Allsvenskan. Han kommer även att fortsätta i styrelsen för Svensk Elitfotboll ytterligare ett år. Det är inte utan att han under senaste veckorna funderat en hel del på det som hänt under hans ordförande- period som på många sätt kan jämföras med fler andra kända svenska fotbollshövdingar.

- En sak som jag verkligen kommer att ta med mig från de här åren är begreppet ”Tillsammans för Falkenberg” för i denna fras ligger mycket av hemligheten bakom våra framgångar. Jag har så mycket känslor för den här föreningen och hoppas av hela mitt hjärta på en bra fortsättning för Falkenbergs FF, avslutar Lars-Eric Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar