Laddar

Beskedet: Här finns jobben i Halland

Montage. - Foto: Mostphotos

Arbetsförmedlingen räknar med 1 500 nya jobb under året.   

delningar

Arbetsmarknaden är stark i Halland och Arbetsförmedlingen räknar med 1 500 nya jobb i länet under året. Nu rapporterar Arbetsförmedlingen vilka yrken som är mest eftertraktade i länet under 2019.

– Jobbmöjligheterna är bättre är på länge och då i synnerhet för den som har en slutförd gymnasieutbildning, säger Peter Nofors, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Bland yrkesutbildningar är det bland annat bussförare, bygg- och anläggningsarbetare och kockar som efterfrågas i länet. Bland högskoleutbildade yrken är det en stark arbetsmarknad för exempelvis ingenjörer, sjuksköterskor och lärare.

– En gymnasial utbildning är ofta ett grundkrav för att få ett jobb och det kommer att vara centralt även i framtiden. Det är därför viktigt att slutföra sina gymnasiala studier. Att gå klart gymnasiet är mer betydelsefullt än valet av program. Efter en gymnasieutbildning finns det bra möjligheter att få en anställning i många olika yrkesområden; till exempel inom hotell, restaurang, bygg, vård och industri, säger Peter Nofors.

Relaterade artiklar