Beskedet: Här öppnar en italiensk restaurang

Förra restaurangen gick i konkurs - nya planer på Torggatan 2.

delningar

Den asiatiska restaurangen Sendo restaurang & barTorggatan 2 gick i konkurs i början på året. Men snart öppnar en ny italiensk restaurang i lokalen.

- Nu blir det en italiensk restaurang istället. Det blir jättebra, det håller på att byggas om för fullt där, säger Mats Carlsson, fastighetsägare.

Mats berättar att de haft många intressenter till lokalen. Till slut blev det paret Philippe och Veronica Soriano som fick hyra lokalen för att verkställa sina planer om att öppna den italienska restaurangen Pomodoro, som betyder tomat på italienska.

- Idén om en italiensk restaurang har alltid funnits, vi har tänkt på det jättelänge. Men det gäller att hitta rätt läge och lokal och det gjorde vi nu, säger Philippe.

Restaurangen kommer ligga på markplan och när renoveringen är klar kommer det finnas cirka 40 sittplatser inomhus och en uteservering med cirka tjugo platser på baksidan.

- Vi har gjort om allt och byggt om hela lokalen. Det ska bli så mysigt och familjärt som möjligt, lite som ett vardagsrum hos oss, förklarar Philippe.

Philippe har erfarenhet inom restaurangbranschen sedan tidigare, då han drev Matverket under nio års tid. Han berättar att den nya restaurangen kommer ha pasta, pizza och smårätter på menyn - allt med en italiensk inriktning.

- Det är nervöst och pirrigt, vi har fått mycket positiv feedback omkring oss. Det finns nog stora förväntningar och det blir lite nervöst, men det är roligt, säger Philippe.

Philippe berättar att Pomodoro kommer öppna när bygget blivit klart, senast den 1 juli. Och fastighetsägaren Mats Carlsson är nöjd med de nya hyresgästerna:

- Det känns jättebra. Det var många olika intressenter men någon italiensk restaurang har vi inte i Falkenberg, så det blir jättetrevligt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar