Djuraktivisten slår tillbaka: "Sluta mörda minkar"

Anklagar ägaren och anställda för att ha tagit till med våld under demonstrationerna.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I torsdags rapporterade 24Falkenberg om Söndregårds Minkfarm Glommen, som fått ett kraftig motstånd från djurrättsaktivister som demonstrerat, ringt, och skickat brev till farmen och ägaren. Nu ger Rebecca Hansson, en av de som skapat Facebookgruppen "Stäng minkfarmen i Falkenberg", svar på tal.

- För oss handlar det inte om att djuren ska ha större burar eller bättra deras levnadsvillkor. Vad ger dem rätten att använda deras frihet och ta deras liv ifrån dem? De har inte rätt att döda dem. Sluta mörda minkar, så slutar vi demonstrera, säger Rebecca.

Enligt Rebecca kommer organisationen Djurfront fortsätta kämpa tills de fått bort minkfarmen.

- I slutändan är det inte Niklas som är offret, det är minkarna. Vi kommer fortsätta kämpa till vi når vårt mål, som är total frigörelse av djuren.

Facebooksidan "Stäng minkfarmen i Falkenberg" har över 2400 medlemmar och startades av organisationen Djurfront. Rebecca förklarar att organisationen skapades i början av år 2017, då de upplevde att det saknades en mer radikal djurrättsorganisation.

- Det spelar ingen roll vilken farm eller vilket land det gäller, vi är emot all djurförtryck. Det är många som inte vet hur många pälsfarmar det finns eller hur de lever, vi representerar minkarna på ett sätt. 

Organisationen kämpar för att få bort fler pälsfarmar i landet. Att Söndregårds Minkfarm fick en egen Facebookgrupp var en tillfällighet, enligt Rebecca.

- Vi valde inte ut den av någon speciell anledning, vi tycker alla pälsfarmar är vidriga. Djuren på den och andra farmer lever i misär, de borde få leva ett liv i frihet. Vårt mål är att stänga ner alla farmer och vi jobbar på olika sätt, bland annat genom dokumentationer, lagliga demonstrationer utanför, och dylikt.

Ett fall med två demonstranter på farmen togs upp i Varbergs Tingsrätt nyligen, hur ser ni på det? 

- Det är ingenting vi vet något om. Men det har varit många situationer som uppstått när vi varit på farmen, där Niklas och hans anställda tagit till med våld. Det har vi både videomaterial och vittnen på, bland annat där de slagit två aktivister mot huvudet. Och våldet kommer inte ifrån båda hållen, vi har inte använt våld mot varken Niklas eller de anställda.

Rebecca förklarar att djurrättsaktivisterna anmält flera våldsfall och skickat in videobevis till polisen.

- Polisen i Falkenberg är väldigt korrupt, så de lägger ner våra anmälningar, avslutar Rebecca.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar