Djurrättsaktivister protesterar utanför slakteri i Falkenberg: "Premiär"

Nya djurrättsaktivister tar sig till Halland.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I medier har det rapporterats om djurrättsaktivister som anmälts och dömts för bland annat bränder, hot och intrång. I Falkenberg rapporterades det exempelvis om att organisationen Animal Liberation Front (ALF) tagit på sig bilbranden utanför minkfarmaren Niclas Petterssons bostad för drygt en vecka sedan. Men nu tar sig djurrättsaktivisterna från Save Movement Sverige till Falkenberg för första gången - i en fredlig och tyst protest.

- Jag har läst om skadegörelsen i media, men vi står för icke-våld. Vi är inte emot personal eller individer, det är systemet vi är emot och vi är på plats för djurens skull, säger Stina Johansson, projektledare i Save Movement Sverige.

Under onsdagen befann sig några av djurrättsaktivisterna från organisationen utanför Guldfågelns slakteri i Falkenberg, där de arrangerade sin första manifestation i Halland.

- Det här är premiär i Halland. Vi är en stor rörelse som finns i över sjuttio länder och vi protesterar utanför många slakterier. Just det här slakteriet har fått dålig publicitet kring sin djurhållning och att kycklingarna kommer in skadade, men jag tror inte Guldfågeln är bättre eller sämre än någon annan. Det vi är emot är att djur dödas och utnyttjas på det sätt som de gör i köttindustrin, förklarar Stina innan protesten.

Djurrättsgruppen har sedan tidigare flera protester runt om i landet. Stina förklarar att de till exempel har en grupp med fokus på fiskar i Göteborg och att en grupp som protesterat vid Guldfågeln på Öland under våren. Nu är tanken att de ska stå utanför Guldfågelns slakteri i Falkenberg regelbundet.

- Vi hoppas att vi kommer kunna stå här en gång i månaden, men vi får se hur det blir med uppslutningen, avslutar Stina.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.