Dödshotade sitt ex – hoppades bli ihjälskjuten av polisen

Foto: Mostphotos/Dennis Johansson.

Mannen förlorade sin dotter i en vårdnadstvist – ville inte leva längre.

delningar

Någon gång mellan den 12-13 december 2018 skickade en man i 35-årsåldern i Falkenbergs kommun flera mail till en kvinna som han tidigare haft en relation med. I mejlen ska mannen ha uttryckt att han haft vapen och att han skulle döda kvinnan och hennes närstående. Mannen har uppgett att han gjorde detta på grund av att han förlorat sin dotter i en vårdnadstvist och att han inte längre ville leva. Hans plan var att kvinnan skulle tillkalla polis och att han skulle agera på ett sätt så att polisen var tvungen att skjuta ihjäl honom.

Men det var först dagen efter att mannen skickat mejlen som polisen kom till hans bostad och då hade redan den värsta krisen lagt sig. I förhör uppger mannen att han är ledsen för sitt agerande och menar att han aldrig skulle göra verklighet av hoten mot kvinnan. Händelsen inträffade medan mannen hungerstrejkade i samband med att domen i vårdnadstvisten kom.

Kvinnan tog dock hoten på allvar och av rädsla för att vistas hemma bosatte hon sig hos släktingar en tid efter händelsen.

Varbergs tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar, för olaga hot.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar