Efter bussexplosionen – nu ses rutinerna över

Hallandstrafiken ser över rutinerna på biogasdrivna bussar i kollektivtrafiken.

delningar

Hallandstrafiken ser över sina rutiner efter att en biogasdriven buss exploderat i Stockholm. På måndagen togs kontakt med de bolag som kör biogasdrivna bussar i kollektivtrafiken i Halland, rapporterar Hallands Nyheter.

De biogasdrivna bussarna körs av Hallandstrafiken i Falkenberg, Halmstad och Kungsbacka. Det är Nobina i Falkenberg, Arriva i Halmstad och KE's Buss i Kungsbacka som kontaktats för se över rutinerna.

– Vi har redan tidigare gjort inventeringar av trafiknäten längs alla busslinjer för att säkerställa att det inte finns några höjdbegränsningar som innebär en risk för busstrafiken. Det vi gör nu är att vi kommer att titta extra även på trafiknätet utanför busslinjerna, förklarar Daniel Modiggård, trafikplaneringschef på Hallandstrafiken, till Hallands Nyheter.

Det var 2010 som de biogasdrivna bussarna började användas i kollektivtrafiken i Halland. Hittills har det inte inträffat några missöden med de biogasdrivna bussarna.

– Biogas som drivmedel var ett tillval som kommunerna kunde göra i samband med den upphandling av kollektivtrafik som gjordes 2009. En ny upphandling på området pågår just nu och gäller en avtalsperiod med början sommaren 2020. Tilldelningsbeslut ska fattas i maj, säger Daniel Modiggård.

Det var i söndags som den biogasdrivna bussen exploderat vid Klaratunneln i Stockholm. Olyckan ska ha skett när bussen var ur trafik och utan passagerare, dock skadades busschauffören allvarligt. Enligt polisen kommer det dröja innan orsaken till explosionen blivit fastställd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.