Efter Dessertmästarna: "Gått uppåt i raketfart"

Hallänningen Emma Pettersson öppnar egen webshop.

delningar

Emma Pettersson från Varberg har alltid gillat att baka. Efter den krävande utbildningen på Le Cordon Bleu i London har hon bland annat jobbat som pastry chef för den brittiska kocken och tv-profilen Gordon Ramsey.

I februari begav hon sig mot Stockholm för att tävla i programmet Dessertmästarna på kanal 5, där hon medverkade i två avsnitt. Nu arbetar Emma på Scandic i Göteborg och med sitt egna företag Emmas Patisserie, som precis fått en egen webshop för chokladpraliner.

- Hemsidan har varit öppen ett tag men webbshoppen har precis dragit igång. Så snart kan jag skicka praliner till hela Sverige, säger Emma.

Emma har drivit sitt företag i ungefär två år. Förutom att tillverka egna chokladpraliner, bakar hon tårtor och bakelser på beställning. Genom Reko Ring får hon runt tio beställningar i veckan och just nu är det en del konsultationer inför bröllop till sommaren.

- Det är först efter programmet som folk kanske förstod att jag fanns, det har gått uppåt i raketfart. Det som framförallt är roligt är att kunderna tycker det är gott, jag har fått jättefina recensioner som gjort en extra glad.

Har tiden från Dessertmästarna påverkat dig?

- Både ja och nej. Det jag tar med mig är att det är väldigt kul med tv, men också att det som händer är utanför min kontroll och att det inte alltid går som man vill.

Skulle du kunna tänka dig att ställa upp i ett tv-program igen?

- Ja verkligen, det var jättekul!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar