Efter nattens sökarbete – Dante ännu inte hittad

Montage. Foto: Wilhelm Nilsson / Polisen

Polisen har sökt med radiobilar, polishundar, polishelikopter samt Missing People men utan resultat.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På onsdagen deltog ett tusental personer i sökande efter pojken och efter nattens sökarbete är Dante ännu inte hittad. Polisen har under natten sökt med radiobilspoliser, polishundar, polishelikopter samt Missing People.

– Vi har sökt under natten, men som det är på nätter så har det varit mörkt. Det går inte att ha samma insats igång men nu när dagsljuset kommer så ökar vi med nivå som igår, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid ledningscentralen väst.

Sökarbetet fortgår men man har inget område man specifikt riktar in sig på.

– Vi har ju inte några uppgifter som pekar på något särskilt ställe. Vi får söka allmänt och då vara väldigt noggranna överallt. Därför är det av stor vikt att vi får hjälp och det får vi av boende i Falkenberg. De går en extra sväng med hunden och har de ingen hund så går de i alla fall. Det är fantastiskt bra.

Förutom sökarbetet i området kontrollerar man även om Dante kan ha försvunnit med ett eventuellt färdmedel.

– Vi jobbar alltid med att kontrollera buss, tåg och andra färdmedel.

Under onsdagen inleddes en förundersökning om människorov.

– Vi har inga bevis för att det ska ligga något brott bakom det men vi har inlett en förundersökning. Det är en ganska naturlig process när någon försvinner så här utan spår. Undersökningen rubriceras som människorov, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson för polisen på onsdagen.

12-åriga Dante har varit försvunnen sedan 17-tiden i tisdags under en hundpromenad i sitt hemområde. Dante har Downs syndrom. Han är 12 år, cirka 140 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad och blont hår som går till öronen. Vid försvinnandet hade han på sig en klarblå jacka med luva. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.