Eldade skräp under eldningsförbudet – döms till böter

. - Foto: Mattias Nilsson

En 48-årig man har dömts vid Varbergs tingsrätt för allmänfarlig vårdslöshet efter att han bröt mot eldningsförbudet i somras.

delningar

Mitt under den stekheta sommarvärmen bestämde 48-åringen för att elda skräp på sin tomt, det rörde sig om stolar och träpallar. Det var den 8 juli förra året och i Falkenbergs kommun, där mannen bor, hade det varit eldningsförbud sedan den 22 maj.

När mannen började elda ringde en granne räddningstjänsten efter att denna känt brandrök och fått eldflagor i sin trädgård. En räddningsledare från räddningstjänsten åkte till platsen och konstaterade att det slog öppna lågor som var ett par meter höga. Skogen var precis i närheten och det ska ha förelegat stor spridningsrisk.

Räddningsledaren ansåg att det var riskfyllt att elda på platsen mannen eldade även om det inte hade varit eldningsförbud. När 48-åringen och hans sambo kom ut från bostaden berättade de att de inte visste att det rådda eldningsförbud.

Den 48-årige mannen har nu dömts vid Varbergs tingsrätt för allmänfarlig vårdslöshet. Han döms till 70 dagsböter á 50 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar