Laddar

Eldade skräp under eldningsförbudet – döms till böter

. - Foto: Mattias Nilsson

En 48-årig man har dömts vid Varbergs tingsrätt för allmänfarlig vårdslöshet efter att han bröt mot eldningsförbudet i somras.

delningar

Mitt under den stekheta sommarvärmen bestämde 48-åringen för att elda skräp på sin tomt, det rörde sig om stolar och träpallar. Det var den 8 juli förra året och i Falkenbergs kommun, där mannen bor, hade det varit eldningsförbud sedan den 22 maj.

När mannen började elda ringde en granne räddningstjänsten efter att denna känt brandrök och fått eldflagor i sin trädgård. En räddningsledare från räddningstjänsten åkte till platsen och konstaterade att det slog öppna lågor som var ett par meter höga. Skogen var precis i närheten och det ska ha förelegat stor spridningsrisk.

Räddningsledaren ansåg att det var riskfyllt att elda på platsen mannen eldade även om det inte hade varit eldningsförbud. När 48-åringen och hans sambo kom ut från bostaden berättade de att de inte visste att det rådda eldningsförbud.

Den 48-årige mannen har nu dömts vid Varbergs tingsrätt för allmänfarlig vårdslöshet. Han döms till 70 dagsböter á 50 kronor.

Relaterade artiklar