Erbjuder sovplats till de sökande: "Fritt att höra av sig"

Anna och Anders Carlsson är några av alla dem som bidrar till sökinsatsen.

delningar

Anna Carlsson är en av många som blivit berörda av Dantes försvinnande. Hon håller sig uppdaterad i medier och var med under onsdagens sökning.

- Det är otäckt, helt klart. Det var därför jag gick dit, jag hade inte ro att sitta hemma, berättar Anna.

Tillsammans med sin man, Anders Carlsson, slår hon upp sina dörrar till de som hjälper till under Dantes sökinsats. På Hanarpstorpet, mellan Slöinge och Heberg, har de tjugo bäddar och samlingssal till de som är i behov av sovplats.

- Det kändes rätt självklart att hjälpa till när man har möjligheten, och när man såg att det började trilla in folk som körde långvägar, berättar Anna.

Det stora huset på Hanarpstorpet brukar hyras ut till semestern eller som konferenspaket i vanliga fall. Eftersom paret inte har några bokningar förrän till helgen, är samtliga bäddar lediga till de som bidrar i sökinsatsen. Även till helgen kommer paret erbjuda sovplatser, om det skulle finnas behov.

- Här går att trolla fram mer sovplatser, då får vi ta fram madrasser om det skulle behövas. Finns det stort behov och det drar ut på tiden så står vi till förfogande.

Anna publicerade ett Facebookinlägg för att erbjuda sovplats till de sökande under onsdagen. Trots att inlägget fick en stor spridning, har ingen hört av sig gällande sovplatserna än.

- Det är massvis med folk som erbjuder sovplatser nu. Många gick hela natten, så de kanske sökt sig till närmare ställen.

Dörrarna står öppna för pauser även under dagen, berättar Anna.

- Behöver folk sova här är det fritt att höra av sig.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar