I samarbete med annonsör

EXPERTEN: Så håller du råttorna borta

Varmare väder innebär också mer matavfall och skräp utomhus. Råttorna är framme snabbare än du anar, men det finns tips som håller de borta.

delningar

På Anticimex arbetar man ständigt med att vägleda kommuner, företag, fastighetsägare och privatpersoner med att bli av med råttor. Att råttor trivs där vi människor trivs är inte konstigt men det är viktigt att vi håller råttor borta från inomhusmiljöer eftersom råttor sprider smitta.

Dessutom gnager de gärna på elledningar och isolering, vilket kan få stora konsekvenser.

– Det är viktigt att tänka på att det handlar om ett delat ansvar i samhället. På olika sätt ansvarar vi för renhållning, ordning och reda. Men vi behöver också arbeta med bekämpning av råttpopulationen.

Som privatperson finns det flera saker man kan göra, eller undvika att göra, för att hålla gnagarna borta. Till exempel lockas råttor om man matar fåglarna i anslutning till sitt bostadshus eller lämna sopkärl öppna.

–Det är också viktigt att plocka bort fallfrukt och inte kompostera i öppen kompost, säger David Säfström, platschef på Anticimex Halland.

För kommuner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företagare erbjuder Anticimex kostnadsfria besök för att föreslå förebyggande åtgärder eller lösningar på ett redan befintligt råttangrepp.

– Råttor kan medföra dyrbara konsekvenser för en verksamhet, särskilt i det digitala samhälle vi befinner oss i idag. Det är en värdefull investering att arbeta med förebyggande åtgärder, säger David Säfström.

Just nu riktar sig Anticimex till Bostadsrättsföreningar och erbjuder kostnadsfria informationsmöten där de besöker den aktuella fastigheten för att se över situationen.

– Vi vill gärna utbilda i hur man förebygger den här typen av problem och kommer ut gratis på ett första möte. Beroende på hur det ser ut på platsen kan vi sedan erbjuda lösningar som passar, säger David Säfström.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar