I samarbete med annonsör

Experten: Så överlever du årets fattigaste månad

Det finns mängder av tips för att spara både på kort och lång sikt. Sofie Dahlblom på Länsförsäkringar Halland delar med sig av några råd.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Vi befinner oss mitt i årets traditionellt sett fattigaste månad och för många har december inneburit hög konsumtion med både jul- och nyårsfirande i bagaget. 

– Ekonomin brukar vara ansträngd för många i januari. Dels för att det varit högtider men också för att man kanske har haft lite extra ledigt i form av semester, och då brukar det gå åt lite mer pengar än vanligt, säger Sofie Dahlblom, medarbetare på Länsförsäkringars bank i Halland. 

På Länsförsäkringar Halland hjälper man även till med sparande och för den som behöver lite hjälp längs vägen finns det gott om tips för att få det att gå runt. I Länsförsäkringars app finns till exempel verktyget "Sparnavigatorn" som anpassar ditt sparande utifrån dina behov och vad du vill spara till. Oavsett om det är en resa, båt eller kanske till ett nytt boende. 

Att börja spara i appen är enkelt. Med ett angivet sparmål blir det roligare och lättare att lyckas med sitt sparandet. I appen finns färdiga förslag för såväl små som stora drömmar.

– I appen finns även Månadskollen – en funktion som ger dig statistik på dina utgifter så som betalningar, överföringar, kort samt kontanter. Det är ett bra sätt att få en överblick över sina utgifter, säger Sofie Dahlblom.

– Ett spartips kan vara att se över sina inköp och se vad man faktiskt redan har hemma. När det kommer till mat, så kanske man har en hel del i frys och skafferi, man kan ju göra ganska många maträtter på enbart basvaror. Ett tips kan då vara att googla på recept med endast tre ingredienser, säger Sofie Dahlblom.

Ett annat tips är att en gång per år se över sina fasta månadskostnader så att man har gjort rätt val på exempelvis sina försäkringar, värme samt telefon. Du kan också kontakta din bank för att få en kostnadsfri rådgivning där man går igenom lån och sparande, säger Sofie Dahlblom.

Läs mer om sparande hos Länsförsäkringar Halland här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.