EXTRA: Avliden person anträffad – sannolikt Dante

Polisen höll en pressträff under fredagseftermiddagen.

14 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vi 17.15 på fredagen hölls en pressträff med polisområdeschefen Christer Bartholdsson som meddelade att en avliden person anträffats vid kraftstationen vid Herting.

– Vid 15.40 idag har vi anträffat en avliden person vid kraftstationen vid Herting. Den avlidne är inte fullgott identifierad, men med största sannolikhet är det Dante, säger Christer Bartholdsson.

– Det är många som har deltagit i det här sökandet, och visat ett oerhört stort engagemang, detta allt för att den försvunne pojken skulle komma till rätta så fort det tänkas kan, och givetvis är det många som är väldigt berörda av den här händelsen, säger han.

På frågan om hur säkra de är, svarar han att de är tillräckligt säkra för att ha meddelat hans föräldrar. Hur de kommer att fortsätta undersökningen om vad som hände, kan han inte uttala sig om.

– Vi är tacksamma till all de som har hjälpt oss på något sätt, för att leta upp Dante så fort det kunde gå. Men vid detta tillfälle går våra tankar givetvis till Dantes anhöriga och främst hans familj.

– Sedan Dante försvann har polisen, andra organisationer, myndigheter, mängder med frivilliga, letat dygnet runt för att försöka hitta honom så snabbt det går, med alla resurser som finns. Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Missing People som har ställt upp på ett förtjänstfullt sätt. 

– Den pågående förundersökningen om misstänkt brott löper på, men i dagsläget finns det ingenting som stärker misstanken om brott. 

Rubriceringen för utredningen är fortfarande människorov tills misstankarna helt kan uteslutas.

12-årige Dante försvann spårlöst i tisdags eftermiddag från Tröingeberg i Falkenberg, under en promenad med familjens hund. Antalet människor som har deltagit i sökandet efter Dante har under veckan nått rekordhöga 3 000 personer. Polisen och Missing People har letat outtröttligt efter Dante, och människor från hela landet har hjälpt i sökandet. I torsdags togs fallet upp i Efterlyst, och samma dag infördes flygrestriktioner för Falkenberg för att underlätta sökning från luften.

Dante Foto: Polisen

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar