Falck efter VM-bragden: "Persson höll vad han lovade"

Mattias Falck. Foto: Csaba Doemoetoer/Bildbyrån

Hektiskt för Falck efter silvermedaljen i VM i bordtennis.

delningar

Halmstadbon Mattias Falck, 27, smashade sig hela vägen till VM-final, som pågick under söndagen i Budapest. Där och då stod Falck som förste svensk i en VM-final i bordtennis sedan 1997. Och det öga mot öga mot den kinesiske världsettan Ma Long. En kamp som inledningsvis gav 2–0 i set till Ma Long. Svensken gav inte upp och vann det tredje setet med siffrorna 11–7.

– Jag hade inga problem med att stanna i nuet och behålla fokus. Det var bara och köra, säger Mattias Falck till 24Halmstad och fortsätter:

– Det var på tiden att han förlorade ett set. Man känner en enorm stolthet, han är förmodligen den störste genom tiderna.

Efter segern i tredje setet fick Halmstads BTK:s Mattias Falck slutligen se sig besegrad. Slutresultatet kunde till sist skrivas till 4-1 i set. Vid sidlinjen stod då en annan Halmstadbo, förbundskaptenen Jörgen Persson. Persson som varit väldigt viktig för Falck under turneringen.

– Jörgen är jättebra! Han är jättepositiv och har stor erfarenhet. Det har naturligtvis varit en stor fördel, berättar Mattias Falck.

Efter finalen var Jörgen Persson, liksom hela svenska folket, lyrisk över din insats. Till Aftonbladet sade han att han skulle bjuda dig på champagne. Korkade ni upp skumpan?

– Jajamän, vi hann med den också! Han höll vad han lovade. Vi hade en riktig trevlig stund tillsammans, skrattar Mattias.

Något vilt firande uteblev dock. Redan på måndagen var Mattias tillbaka på svensk mark för att möta media i Stockholm. Under tisdagsmorgonen väntar i SVT:s morgonsoffa för att sedan landa med flyget klockan 12:55 på Halmstad City Airport. Ett par timmar senare, klockan 17, hålls en hyllningscereomoni för honom i Halmstad Arena...

– Om alla turer tär på krafterna? Inte alls! Det här är bara så himla roligt att folk engagerar sig och njuter tillsammans med mig. Jag har känt av allt stöd under VM, inte minst Halmstadbornas som varit väldigt drivna, avslutar Mattias Falck.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar