Falkenberg får ny chef under våren

Jan Fritz lämnar sin tjänst - Han blir den nya ekonomichefen i Falkenberg.

delningar

Falkenbergs kommun har anställt en ny ekonomichef, William Hedman. William har arbetat som ekonomichef och strategichef i Falkenbergs kommun mellan år 2006 till 2013. Han har även haft tjänster som ekonomidirektör på Region Halland och senast som ekonomidirektör Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

– Detta är ett enkelt och naturligt val för oss. William Hedman är en mycket kunnig och kompetent ekonomichef. Han har dessutom specifik erfarenhet av Falkenbergs kommun och vår ekonomiska styrning, säger Lars Fröding, kommunchef i Falkenbergs kommun i ett pressmeddelande.

Det var i december som den nuvarande ekonomichefen Jan Fritz meddelade att han lämnar sin tjänst, för en tjänst som ekonomichef i Halmstad kommun.

– Det är väldigt bra att vi kunnat lösa rekryteringen så här snabbt. Ekonomichefsrollen är en nyckelposition inom Falkenbergs kommun och en grundförutsättning för en fortsatt god ekonomisk hushållning. Vi har inte annonserat ut tjänsten, men rekryteringen har gjorts i god dialog med facken. Samtliga parter är eniga om att William har just den kompetens och erfarenhet som vi behöver, säger Lars Fröding.

William Hedman tillträder tjänsten som ekonomichef i Falkenbergs kommun den första april.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar