Falkenberg kan få en vit jul

SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg ger senaste prognosen.

delningar

Den senaste tiden har temperaturen hamnat runt nollsträcket längst Västkusten. Och än finns det chanser till en vit jul i staden, enligt Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI. Under lördagen väntas temperaturen ligga mellan en plusgrad till en minusgrad.

- Inledningsvis så kan det bli regnblandat snöfall. Fram på dagen är det mestadels uppehåll som väntas med ganska mycket moln, förklarar Sofia.

Under söndagen blir det något halvklart till mulet väder och något kallare, med noll till minus två grader.

- Då har vi mer nederbörd som väntas in väster ifrån. Det är inte helt entydligt om det kommer nå upp till Falkenberg och Varberg eller om det håller sig längre söderut, men det skulle kunna förekomma lokalt regnblandat snöfall.

Detaljerna för väderprognosen är inte helt tydliga för julafton än, enligt meteorologen. Men i dagsläget ser det ut att kunna bli en vit jul, åtminstone inledningsvis.

- Temperaturen väntas faktiskt stiga just julhelgen. Även om det kan komma snö som lägger sig så blir det allt mer plusgrader, så det får svårt att ligga kvar. Men inledningsvis kan det ligga snö på marken på julafton.

Även nyårsafton ser ut att få mildare temperaturer med plusgrader i dagsläget, enligt meteorologen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar