Falkenberg står som värd för svenskt mästerskap: "Gått jättebra"

Genrebild - Foto: Wikimedia Commons

Snabba ryck för Handikappidrotten i Falkenberg efter att de ursprungliga arrangörerna hoppat av.

delningar

I helgen står Falkenberg som värd för Svenska Mästerskapen i mattcurling enligt Parasports gällande regler. Totalt kommer 35 tävlande mötas individuellt eller i lagspel.

- Vi hoppas och tror att det blir en bra tävling och att de som kommer hit blir nöjda. Vi har inte haft så mycket tid på oss att anordna det här. Innan har vi haft ett år på oss inför SM-spel men nu har vi haft 2,5 månader på oss, eftersom de andra arrangörerna hoppade av, förklarar Urban Karlsson, ordförande för Handikappidrotten i Falkenberg.

Urban har planerat för helgens mästerskap tillsammans med den relativt nya kanslisten på föreningen, Jeanette Varöystrand. Trots mindre planeringstid än vanligt ligger de i fas och nu fixas de sista förberedelserna för helgens tävling.

- Jag tycker planeringen har gått jättebra, säger Urban.

Mattcurlig sker på en nålfiltsmatta som rullas ut i en idrottshall. På mattan gäller det att skjuta ut stenen utan att trampa utanför den markerade rutan, och för att få poäng ska så många stenar som möjligt hamna i målområdet. Sporten kräver koncentration, taktik och teknik, förklarar Urban.

- Skillnaden från vanlig curling är att man inte har någon som sopar, man har glidmedel på stenarna. Sedan finns det de med kryckor och rullstol som spelar, det blir lättare att ta sig fram än på is.

Under SM i Falkenberg spelar bland annat tävlande från Falkenberg och Halmstad. Urban förklarar att Halmstad inte varit med och tävlat i SM de senaste åren eftersom det är dyrt att åka iväg.

- Det är kul för de har inte varit med och spelat på länge. Jag tror vi i Falkenberg arrangerat det tidigare, men det är bra längesedan. Det är tyvärr en utdöende sport, många unga vill hellre spela något annat. Men vi är glada att det kommer folk i helgen, säger Urban.

Svenska Mästerskapen i mattcurling anordnas på Tångaskolan på lördag och söndag. Tävlingen invigs av Anneli Andelén (C) klockan 8.45 på lördag.

- Alla är välkomna att titta. Det kommer finnas servering med enklare mat och fika, avslutar Urban.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar