Falkenbergs Motorklubb fyller 90 år: "Utvecklingen går framåt"

. - Foto: Pressbild

Så firas jubileumsåret.

delningar

Den 14 mars år 1929 bildades Falkenbergs MotorklubbCafé Göta i Falkenberg. Sedan dess har föreningen fått 700 medlemmar och gjort stora investeringar på sin egna motorbana, som är en av kommunens största idrottsanläggningar.

- Utvecklingen går framåt hela tiden. Vi bygger ut och gör det så miljövänligt som möjligt, säger föreningens ordförande Ronny Andersson.

Ronny förklarar att Falkenbergs Motorklubb är den enda motorklubb som äger sin egna bana - Falkenbergs Motorbana. Under de senaste sex åren har banan rustats upp och bland annat fått en gokartbana, en ny läktare och kameror runt banan.

På Falkenbergs Motorbana genomförs flera tävlingar och arrangemang per år, till exempel anordnas Västkustloppet på banan årligen - något som brukar locka runt 5000-6000 åskådare. Dessutom hyrs banan ut för förarutveckling av bland annat poliser och ambulanspersonal.

Att klubben fyller 90 år i år firas med att alla entréavgifter för publiken kostar 90 kronor. Dessutom ska det firas med en jubileumsfest för medlemmarna och för inbjuda gäster den femte oktober.

- Våra medlemmar kommer från olika ställen i landet, det är många som är med i klubben för att det händer massa saker. Sedan måste du vara med i en motorklubb för att få din licens att köra motorcykel-eller biltävlingar.

Ronny förklarar att de har medlemmar från Göteborgstrakten, Skåne, Småland och självklart många från Falkenberg. De senaste sex åren åren har medlemsantalet ökat med över 300 medlemmar.

- När vi har årsmöte är vi ungefär 100 medlemmar på plats, det är inte många andra som klarar av det. Alla är väldigt intresserade av att det ska fungera, så det är trevligt.

Varför har just Falkenbergs motorklubb blivit så framgångsrika, som man ändå får kalla er?

- Det ska medlemmarna egentligen svara på. Men vi har till exempel bygg en egen Gokartbana för ungdomar och vi satsar stenhårt på medlemmarna. Vi håller anläggningen så fräsch som det i huvudtaget går att göra. Man ska självklart vara mån om sina medlemmar, och det är det vi gör. Att lyssna på vad folk tycker är jätteviktigt.

FAKTA

Kommande evenemang för Falkenbergs Motorklubb

25 maj - Tjejdagen

26 maj - SEC - Långlopp MC

2 juni - Ercup/NSCH - Långlopp bil

6 juli - Race4Fun

13-14 juli Västkustloppet

19-20 juli - Wheels & Wings

10 augusti - SM Nordic Time Attack

17-18 augusti SM Roadracing/Citroen DS3 Cup

21-22 september - Falkenberg Classic

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.