Falkenbergslärare fick hedersdiplom på slottet

Under dagen fick lärarna Fredrik Sollenius och Katja Olsson på Falkenbergs Gymnasium hedersdiplom på Halmstads slott. Ett boende i Falkenbergs kommun utsågs dessutom till Hallands Bästa seniorrestaurang.

delningar

Fredrik Sollenius och Katja Olsson som håller till på Stadsterassen är restauranglärare på Falkenbergs gymnasium. Tisdagen har de tillbringat på Halmstad slott för att bli tilldelade hedersdiplom av Hallands MatAkademi. Under en högtidlig ceremoni delades diplomen ut av landshövding Lena Sommestad, som också är juryns ordförande.

Motiveringen till hedersutnämnandet lyder enligt följande:

”Två lärare på som med ett enormt engagemang, mycket kunskap och med små medel skapar en fantastisk restaurangutbildning för sina elever.”

När 24Falkenberg får tag på lärarna sitter de i bilen på väg tillbaka till Falkenberg.

– Det känns jättebra, vi är superglada över det här. Glada och stolta, säger Katja Olsson.

Så vad är då receptet för att få ett hedersutnämnande som restauranglärare?

– Jag tror att det handlar om att vi är så himla nyfikna av oss, vi gillar vårt jobb och att jobba med ungdomar och så är vi kreativa. Det är det här vi jobbar för, brinner för och gillar. Vi är tacksamma över att vi blir uppmärksammade, vi gör ett hårt jobb och får ut många bra elever i branschen, och vi älskar verkligen vårt jobb, säger Katja Olsson.

Hon beskriver ceremonin som högtidlig. Dagen har inneburit en god lunch och fina tal. De båda lärarna tycker framförallt att det är ett fint pris de fått eftersom nomineringen kommer från den egna branschen. Hallands MatAkademi verkar för den halländska matkulturen och dess utövning genom att premiera och lyfta fram goda exempel.

– Det känns jättebra. Jag tror att det är hårt arbete, att vi älskar vårt jobb, bra kontakter inom hela branschen och att vi gör jobbet bra som har gjort att vi fått hedersdiplom, säger Fredrik Sollenius.

Trots utmärkelsen tror han att de kan bli ännu bättre än vad de redan är.

– Det är det vi strävar efter hela tiden. Målsättningen är att hela tiden prova nya saker och utmana och jobba med oss själva och eleverna så att det blir så bra som möjligt för dem, säger Fredrik Sollenius.

Vad kommer eleverna säga nu när de har två lärare som fått hedersdiplom?

– Det vet jag inte, men jag tror att de blir jätteglada för vår skull, säger Fredrik Sollenius.

Under dagen utsågs även Älvgårdens kök och matsal i Vessigebro, Falkenbergs kommun till "Hallands Bästa seniorrestaurang 2018", med motiveringen:

”På Älvgårdens äldreboende lagas god mat från grunden av glada engagerade kockar som älskar att laga mat. Med omtanke om de äldre har man med köket som knutpunkt lyckats skapa en god atmosfär och en nära kommunikation med de äldre”.

Diplom delades under tisdagen ut i fyra kategorier, nämligen "Året Unga Kock i Halland 2018", "Hallands Bästa seniorrestaurang 2018", "Hallands Bästa skolrestaurang 2018" och "Hedersdiplom 2018".

Foto: Privat.

Foto: Privat

Foto: Privat

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar