Falkenbergsrevyn intar Stadsteatern: "Mer taggad än vanligt"

Avslöjar vad humorshowens sketcher handlar om.

delningar

I Stadsteaterns fikarum är stämningen på topp under tisdagmorgonen. Sedan i torsdags förra veckan har de nio revyartisterna börjat repetera på föreställningen "Uppskruvat" på stadsteaterns scen, där gänget slutligen ska framföra revyn år 2019.

- Jag känner nästan att jag är mer taggad än vanligt, säger Bertil Schough, som varit revyartist sedan 1987.

Föreställningen "Uppskruvat" sålde rekordtidigt över 15 000 biljetter, något 24Falkenberg tidigare rapporterat. Att årets föreställning visats på Svt och att gänget vunnit revy-SM, förmodas vara anledningen till den ökade populariteten. Nytt för år 2019 blir tillskottet Anna Carlsson, som tidigare synts i bland annat humorprogrammet Partaj på Kanal 5.

Förberedelserna för "Uppskruvat" är igång och gänget repeterar mellan 9.00-16.00, måndag till fredag.

- Det som är värst nu, är att vi är i det läget där alla texter, arrangemang, stämmor och steg ska in i huvudet. Det är ett jättejobb med den biten, förklarar Håkan Runevad, som varit revyartist i Falkenbergsrevyn sedan 1991.

Hur långt har ni kommit i förberedelserna?

- Väldigt långt. Igår fick vi reda på att vi får göra om avslutningslåten, så nu ska vi skapa en ny avslutningslåt. Vi trivdes inte riktigt med den vi hade. Men annars är alla nummer satta, säger Bertil Schough.

- Ramen är satt, så nu håller vi på att förfina föreställningen. Det är inget som utesluter att det kommer in nya grejer. Det har vi varit med om många gånger, att det händer något stort som vi måste plocka in, säger Håkan.

Regeringsbildningen är en sak som kommer behöva uppdateras med tiden, förklarar Bernt Bengtsson, som förbereder sig för sin tolfte säsong med Falkenbergsrevyn. Utöver det, kommer revyn bjuda på nummer om Svenska Akademin, PostNord, O'boykrisen, grillförbudet - och Donald Trump.

- Den vi ska öva på här nu handlar om Trump och hans tullar. Då utnyttjar vi GES låt "när vi gräver guld" som vi gjort en kul och fyndig omskrivning på, berättar Håkan.

Föreställningen "Uppskruvat" blir den 22:a upplagan i sträck av Falkenbergsrevyn och hittills har inte en enda föreställning behövts ställas in. Under repetitionerna kan artisterna vara hemma vid sjukdom, men när föreställningen väl drar igång prioriteras alltid föreställningen i första hand.

- Det ställer till det så fruktansvärt att ställa in en föreställning. Det kommer folk från hela Sverige som hyrt hotellrum och bokat biljetter. Det är inte bara till att säga "Du får komma en annan dag", säger Håkan.

- Det finns inga ersättare att tillgå heller med kort varsel, tillägger Bernt.

Att gänget är så tajta som de är, underlättar i de tuffare situationerna.

- Vi backar upp varandra. Är Håkan dålig i rösten så sjunger jag lite starkare där han ska sjunga. Så vi hjälper varandra, avslutar Bertil.

Uppskruvat har premiär den 5 januari 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar