Falkenbergsrevyn slår rekord - igen

Sålt fler biljetter än någonsin.

delningar

Foto: Glenn T. Unger

Falkenbergsrevyn sålde rekordtidigt över 15 000 biljetter i november. Idag slår de nästa rekord - med över 26 000 sålda biljetter till revyn "Uppskruvat".

- Det här är roligt att vi under de tre senaste åren ökat så mycket. För tre år sedan sålde vi bara strax över 21 000 biljetter men efter en rejäl omstart inför vårt jubileumsår 2017 vände det, berättar Magnus Wernersson, producent för Falkenbergsrevyn, i ett pressmeddelande.

Det tidigare försäljningsrekordet låg på 25 823 biljetter till revyn ”Glödhett” år 2011. Det stora trycket på årets föreställning "Uppskuvat" har gjort att det blivit fler föreställningar än vad som från början var planerat. Nästan nittio procent av biljetterna blev sålda innan premiären och under premiärdagen avslöjade Magnus att det skulle bli fyra föreställningar extra, totalt 66 föreställningar av "Uppskruvat". Nu har biljetter släppts till totalt 70 föreställningar av revyn.

- Att revyn visas på SVT betyder mycket för oss och vi märker tydlig att allt fler revygäster kommer långväga från orter som t ex Kumla, Växjö, Vänersborg, Borås, Eksjö eller Visby. Bara i år har över 30 olika bussbolag och totalt 168 grupper bokat biljetter. På fredagar trängs det ofta åtta stora 50- bussar runt teatern vilka helt själva fyller salongens 400 platser.

Foto: Glenn T. Unger

Försäljningsrekordet har firats med tårta och under kvällens första föreställning gick Magnus ut på scen för att bjuda på champagne.

- Vi är ett gott gäng och det är viktigt att fira men denna gång räcker det inte med bara tårta. Publikrekordet kommer att celebreras efter en lång helg på teatern med ett spa-dygn på Falkenberg Strandbad för medarbetarna i slutet på februari. Äras de som äras bör.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar