Falkenbergsrevyn till Revy-SM: "Riktigt roligt"

Foto: Pressbilder/ Amanda Johansson

TV: Numret "Brandskattat" tävlar i Revy-SM.

delningar

I fjol tävlade Falkenbergsrevyn i Revy-SM med två nummer, "Halvdant" och "Nassarna". Då blev det vinst för numret "Nassarna" i sång- och musikklassen på Revy-SM i Halmstad. I år skickas två nya nummer från Falkenbergsrevyn till Revy-SM i Östersund, något Hallands Nyheter var först med att rapportera.

- Det är skitkul. Året har varit ett succéår med publikrekord, det har varit vårt bästa år någonsin. Så det klart att det är riktigt roligt, det är en kvalitetssäkring brukar jag kalla det för. Vi är inte bara publikmässigt störst utan vi får även tävla bland de bästa nummer i Sverige, säger producenten för Falkenbergsrevyn Magnus Wernersson till 24Falkenberg.

I sketchkategorin tävlar numret "Brandskattat" som handlar om brandmännens problem med Skatteverket efter skogsbränderna förra sommaren. Det är Håkan Runevad, Lena Petersson, Andreas Sköld, Beppe Wackelin, Bernt Bengtsson och Bertil Schough som medverkar i numret.

I kategorin sång-och musik tävlar balladnumret "Toppmötet" med Håkan Runevad som Donald Trump och Bertil Schough som Kim Jong-un. Numret är inspirerat från filmen "An Officer and a Gentleman" från 1982 med en omskrivning av balladen "Up where we belong" av Joe Cocker & Jennifer Warnes.

- Det handlar om toppmötet i Singapore i fjol. Innan dess hade de varit otrevliga mot varandra, sedan var det toppmöte där de blev lite kärleksfulla mot varandra. Därför gör vi det lite skojig för att förklara vad det handlar om.

Hur ser vinstchanserna ut i år tror du?

- Det är alltid svårbedömt. Det är flera riktigt bra revyer som är med. Men "Toppmötet" tycker jag är ett himla bra revynummer så vi kommer nog ha rätt bra chanser, det tror jag faktiskt.

Har ni börjat förbereda för nästa års revy?

-Absolut, SAS hjälper oss så mycket de kan också. Det finns en lång lista med olika roliga uppslag redan, så det kommer inte bli svårt att göra en ny, rolig revy.

Under våren blev det 72 slutsålda föreställningar med totalt 28 800 sålda biljetter till revyföreställningen "Uppskruvat". Magnus förklarar att en stor del av publikökningen beror på att revyn visats på TV. Under fredagen bekräftades att Falkenbergsrevyns föreställning "Uppskruvat" ska visas på Svt 1 på söndag den 7 juni, klockan 20.00.

FAKTA

- Revy-SM 2019 anordnas i Östersund mellan den 7-10 augusti.

- I kategorin sång-och musik tävlar Falkenbergsrevyns nummer Toppmötet mot Iggesundsrevyn – Trubaduren och Östersundsrevyn – Köttbeat.

- I kategorin sketch tävlar Falkenbergsrevyns nummer Brandskattat mot Piterevyn – Sjukligt sjukt och Östersundsrevyn – Detektiv Holm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.