Familjen tackar de som bidragit till sökningen

. - Foto: Viktoria Andersson

"Det har betytt så oerhört mycket att så många var engagerade."

delningar

Den 6 november 2018 anmäldes den 12-åriga pojken Dante som saknad efter att ha varit ute med sin hund. Sökinsatsen i Falkenberg blev Missing Peoples största hittills och föräldrarna kunde knappt tro sina ögon när de såg alla människor, rapporterar Aftonbladet.

– Jag grät av tacksamhet när jag kom till samlingsplatsen. Det var så enormt mycket folk, säger Marie, Dantes bonusmamma, till Aftonbladet.

Drygt 3000 personer deltog i sökningen efter Dante. Efter tre dagars sökande kom det tragiska beskedet att Dante hittats död. Mitt i sorgen känner familjen en djup tacksamhet mot alla som varit med under sökinsatsen.

– Det största tack som man någonsin kan frambringa. Det har betytt så oerhört mycket att så många var engagerade. Det är ovärderligt, meddelar Dantes pappa genom Marie.

Dantes pappa har skrivit ett tackbrev som ska läsas upp under 112-dagen, där Polisen, Försvarsmakten och Missing People får årets 112-pris för bästa blåljussamverkan.

Dantes pappa och bonusmammas förhoppning är att sökinsatsen kan sätta standarden vid andra sökinsatser, och att det kan bidra till att andra försvunna personer kan hittas vid liv.

– Vi hoppas att sökinsatsen efter Dante påverkar andra sökinsatser. Att det visar hur viktig varje person är som deltar och att det kan bidra till att någon hittas vid liv. Då dog inte Dante förgäves.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar