Färre vinster - men nästan dubblerad vinstsumma

Foto: Adam Wrafter / Bildbyrån - Foto: Bildbyrån

Så många miljoner gick till Halland genom Svenska Spel.

delningar

Årets första tre månader blev det färre miljonvinster i Halland genom Svenska Spel men dubblerad miljonvinstsumma totalt, visar Svenska Spel Turs miljonvinstrapport för första kvartalet 2019.

– En av de två halländska miljonvinsterna tar sig in på fjärde plats på topplistan över kvartalets största vinster, berättar Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur i ett pressmeddelande.

Första kvartalet 2019 har 57 miljonvinster delats ut i Sverige, med ett totalt värde av 727 978 600 kronor. Jämfört med 2018, är det färre miljonvinster.

– Dock är den totala miljonvinstsumman enormt mycket högre än under motsvarande period i fjol. Det förklaras av rekordvinsten på Eurojackpot som i mitten av mars tillföll ett par från Örebro, säger Pierre Jonsson.

I Halland hade två miljonvinster ett värde av 16 801 381 kronor första kvartalet 2019, jämfört med motsvarande period 2018 är det nästan dubbelt så stor vinstsumma. Bland annat vann en man i 30-årsåldern i Falkenberg tio miljoner kronor den 5 januari.

– Medelvinsten landar således på drygt 8,4 miljoner kronor vilket är en klar ökning jämfört med förra året. Då var det tre halländska miljonvinster under perioden januari till mars och medelvinsten låg då på drygt 2,9 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.