Fest planeras i Glommen till sommaren: "Jättekul"

Istället för den årliga kräftfestivalen anordnas Glommens Hamnfest med mat, tävlingar och underhållning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter ett besöksrekord i fjol och en hög arbetsbelastning beslutade arrangörerna bakom Glommens kräftfestival, Gommens IF, att det inte skulle bli någon kräftfestival i år. Istället anordnas Glommens Hamnfest under två dagar i juli. Arrangörerna blir Lars Abrahamsson, i samarbete med Glommens IF.

- Glommens IF har inte haft resurser för att kunna fortsätta med det, det har liksom blivit för stort. Även Glommen som by har kanske känt att det inte utvecklats på det sättet man hoppats och som det var från början. Det var ju en familjefest, och det är det vi ska försöka göra nu, säger Lars Abrahamsson, som själv bor i Glommen på sommaren och som som driver Glommens Fiskekrog och Flipflop Beach Bar & Rooms.

Lars berättar att området kommer bli ungefär häften så stort som den tidigare festivalen och att man siktar på att ha ungefär 1500-2000 besökare per dag. Däremot kommer hamnfestivalen kunna ta emot upp till 4000 besökare dagligen.

- Innan var det Axels tivoli och knallar, men det tar vi bort. Det blir mer tävlingar och provningar och massa olika underhållning, säger Lars.

Förhoppningarna är att få med flera lokala aktörer till hamnfesten.

- Vi satsar på mat, dryck, musik och underhållning och vi satsar mer på alla åldersgrupper. Det ska vara aktiviteter för alla barn, tonåringar, vuxna och pensionärer.

Bland annat väntas det bli skumdisko för barn, ett jättesommardisko, tävlingar och musikunderhållning. Men eftersom planeringen bara pågått en vecka, är inte alla aktiviteter i fas ännu.

- Vi har precis satt ihop en projektgrupp ska sitta och spåna fram galna idéer. Det blir mycket för barnen, det är viktigt. Vi kommer ha ett alkoholfritt diskotält och en tropisk bar som serverar tropiska drinkar. Sedan kommer vi jobba med lokala bryggerier, förklarar Lars. Han fortsätter:

- Det kommer vara ett väldigt varierande utbud av musik, men framförallt blir det inte så mycket dansband längre.

Alla tillstånd för hamnfesten är nu sökta, och förhoppningarna är att det hinner blir klara i tid innan hamnfesten drar igång mellan den 26-27 juli.

- Det är jättekul att vi gör det här för Glommen framförallt. Det enda som skett under året som varit stort har ju varit kräftfestivalen, och de flesta har varit stolta över den.

Kommer det fortfarande finnas kräftor?

- Ja, mycket kräftdjur och skaldjur kommer det bli. Det kommer finnas mycket mera mat än vad det varit förut. Innan har det funnits ett mattält, men nu bjuder vi in andra restauranger. Vi vill att kunderna ska kunna äta allt ifrån en billig, trevlig och vällagad måltid till något lite lyxigare.

Är detta något du kan tänka dig att göra årligen?

- Ja absolut, verkligen. Det ska bli årets sommarfest i Falkenberg, det är målsättningen. Med en karibisk känsla, avslutar Lars.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar