FFF:s målvakt befann sig på BB när laget avancerade

Hampus Nilsson med nyfödda dottern. Foto: Privat

"Jag slängdes mellan hopp och förtvivlan", säger Hampus Nilsson om den omtumlande fredagen då FFF gick upp i Allsvenskan och han fick sitt andra barn.

delningar

När Falkenbergs FF mötte Norrby i fredags hade FFF:s målvakt Hampus Nilsson redan haft en omtumlande dag. Vid halv sex-tiden samma morgon föddes nämligen hans andra dotter, som i skrivande stund ännu inte har fått ett namn.

– Det var bara bebismys och kontroller hela dagen, men sedan närmade det sig match och sista timmen klättrade jag på väggarna, berättar Hampus Nilsson för 24Falkenberg.se.

Början av matchen såg han på mobilen.

– Det var vedervärdigt. Det är bland det värsta jag har gjort. Jag tar hellre X antal förlossningar och hjälper till än att sitta vid sidan en sådan match, säger han, och fortsätter;

– Jag såg första halvlek och jag var lite lätt irriterad över att vi släppt in mål. Jag stängde av och tog hand om barnet och sedan fick jag inte i gång matchen igen förrän 55:e minuten. Då ledde vi med två mot ett. Men sedan får de ett mål som förändrar rätt mycket och då blir det nervöst igen. Jag slängdes mellan hopp och förtvivlan. Det var extremt jobbigt. Jag sprang i korridorerna på BB och fattar inte att de inte kastade ut mig, säger Hampus Nilsson, som nu har återhämtat sig efter den omtumlande fredagen.

Matchen slutade oavgjort med två mål för vardera lag och FFF tog därmed det poäng de behövde för att avancera från Superettan till Allsvenskan. Hampus Nilssons helg har nu mest bestått av mys med bebisen. Familjen fick komma hem från BB på lördagen och bebis har nu fått träffa sin storasyster.

– Helgen har varit bra. Killarna i laget har festat som de förtjänar och många av dem mådde som de förtjänade efter det också, säger Hampus Nilsson.

Han beskriver det som ett ickebeslut att inte spela matchen.

– Jag fick inte sova på 30 timmar i stort sett, och då kan man inte göra sig själv rättvisa i en match. Jag valde att inte spela dels för familjens skull men också för lagets skull. Det var ett ickebeslut. Jag var inte hundra procent. Vi har bra en bra målvakt i Brattberg också så jag var aldrig orolig över att jag skulle saknas så väldigt mycket, förklarar han.

Hur känns det att ni ska spela i Allsvenskan nästa säsong?

– Det känns jätteskönt. Dels är det en målsättning som klubben haft och en av anledningarna till att klubben ville ha mig och jag ville vara i klubben. Målet var att gå upp i Allsvenskan inom min kontraktstid och det löste vi.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar