Laddar

Förening nomineras efter insatsen till Dantes sökning

Foto: Viktoria Andersson

Svenska Downföreningen kan vinna pris för sin rapportering under sökningen.

delningar

Sökandet efter Dante väckte stort engagemang i hela landet. Nu är Svenska Downföreningen nominerade till "Nordic Digital PR Awards 2018" i kategorin "Most Successful Story" för sin rapportering om händelsen. Vinnaren presenteras den 28 mars.

Dante hade Downs syndrom och flera medlemmar i föreningen hjälpte till med att fastställa en diagnosprofil, som sedan publicerats i samband till sökningen. Med kunskap om hur en person med Downs syndrom möjligtvis kan reagera eller hantera en krissituation, kan sökstrategin anpassas. Föreningen hade löpande direktrapporter och flera medlemmar hjälpte dessutom till i sökinsatsen.

- Jag tänker ofta på Dantes pappa och närmaste familj som mist sin pojke. Vi hoppades så innerligt att han skulle hittas välbehållen. Personligen kunde jag inte delta aktivt i själva sökandet så det kändes värdefullt att kunna bidra med någonting och flera medlemmar har hört av sig och tackat för kommunikationen kring den svåra händelsen, säger Jessica Steje, föreningens kommunikatör i ett pressmeddelande.

Det var den 6 november 2018 som Dante anmäldes som saknad efter att ha varit ute med sin hund i Falkenberg. Under tre dagar pågick en omfattande sökinsats med tusentals engagerade personer. Den 9 november kom det tragiska beskedet att Dante hittats död.