Företag uppvaktas inför den Internationella kvinnodagen: "Hedrad och glad"

Josefin Gavie och Eivor Jönsson Gavie fick tårta och diplom av Centerkvinnorna.

delningar

Inför den Internationella kvinnodagen brukar Centerkvinnorna i Falkenberg uppvakta ett lokalt företag som drivs av kvinnor. I år var det företagarkvinnorna Josefin Gavie och Eivor Jönsson Gavie som fick uppvaktning med tårta och diplom. Josefin har startat Lilla Hälsoträdgården i Heberg, och hennes mamma Eivor driver Gavies gårdar på Lilla Hälsoträdgården.

- Det känns jättebra, man blir väldigt hedrad och glad, säger Josefin Gavie efter uppvaktningen.

Lilla Hälsoträdgården är upphandlade av Region Halland och erbjuder rehabilitering i en läkande och naturnära miljö. Verksamheten har ett 12-veckorsprogram där deltagarna medverkar två dagar i veckan. Deltagarna får bland annat delta i olika naturnära aktiviteter, som anpassas efter årstid. Verksamheten är riktad till personer som är sjukskrivna för psykisk ohälsa, såsom ångest eller utmattning.

- Vi erbjuder grön rehab och vi tar emot remisser från vårdcentral i hela Halland, förklarar Josefin, som är utbildad inom beteendevetenskap och psykologi.

Josefin arbetar tillsammans med sin mamma Eivor, som driver Gavies gårdar på Lilla Hälsoträdgården. På Gavies gårdar arbetar Eivor med att syra grönsaker efter sina egna recept, med ekologiska och lokala råvaror.

- De gör ett fantastiskt jobb med företagande på landsbygden. Vi Centerkvinnor lyfter frågor kring psykisk hälsa och ungdomars ohälsa i skolan, så vi tyckte att det passade väldigt bra eftersom de jobbar aktivt med just de bitarna, förklarar Ann-Margret Kristensson, administratör för Centerkvinnornas riksorganisation.

Foto: Pressbild/Centerkvinnorna

Kvinnor beräknas driva 30 procent av de svenska företagen och Tillväxtverkets statistik visar en snäv ökning sedan 1970-talet. Centerkvinnorna arbetar för att främja kvinnornas företagande och entreprenörskap, och uppvaktningen inför den internationella kvinnodagen har pågått en längre tid.

- Så länge jag kan komma ihåg har vi delat ut det här inför internationella kvinnodagen. Det är en tradition som vi har, att lyfta kvinnligt företagande, avlutar Ann-Magret Kristensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar