Försäljningsrekord för revyn: "Det känns fantastiskt bra"

Falkenbergsrevyn har firat försäljningsrekordet med tårta och har dessutom påbörjat repetitionerna. Producenten Magnus Wernersson kan nu avslöja vad några av numren i revyn ska handla om.

delningar

I tisdags förra veckan träffades Falkenbergsrevyn för en första repetitionsdag och firade dagen med tårta. De hade nämligen rekordtidigt sålt över 15 000 biljetter.

– Det känns fantastiskt bra, vi ligger ju väldigt bra till. Vi har aldrig sålt 15 000 så tidigt och just nu ligger vi ungefär tre utsålda föreställningar bättre till än förra året. När det är roliga saker som händer så brukar vi äta tårta för att fira det och det gjorde vi även nu, säger Falkenbergsrevyns producent Magnus Wernersson.

Förra året sågs revyn av 24 000 personer. Magnus Wernersson har märkt att folk numera reser en allt längre väg för att komma och se deras revy. Busslassen från andra städer blir vanligare och vanligare och i år kommer bussar från bland annat Lidköping, Skövde och Södertälje. Hittills har nästan 30 olika bussbolag bokat in sig på de 55 släppta föreställningarna och totalt handlar det än så länge om 150 grupper (med minst 30 personer i varje grupp).

– Det blir fler som åker långväga. De båda visningarna av revyn på SVT1 i somras har starkt bidragit när det gäller att locka ny publik till Falkenberg. Vinsten i årets Revy-SM har säkert också bidragit till det stora biljettintresset. Grupperna som kommer med buss stannar här och äter och de som åker ner med bil tar in på hotell. Näringslivet med hotell och restauranger har mycket glädje av oss i vinter, det känner jag verkligen, säger Magnus Wernersson.

Falkenbergsrevyn 2018, Uppskruvat. Orkester Fr. v: Beppe, Bernt, Anna, Linnea, Bengt, Lena, Andreas, Bertil & HåkanFoto: Pressbild/Tom Bengtsson, V-TAB

Hur ligger ni till med planeringen av revyn?

– Vi har gått igenom allt textmaterial, vi har läst texter, sjungit sånger och jobbat med bland annat scenografer, kostymansvariga och scenmästare. Vi har gått igenom allt som ska spelas upp för att se om något ska skrivas om eller strykas, säger Magnus Wernersson.

Hur blir årets revy?

Totalt sett tror jag vi har med ett femtiotal händelser. Vi vill skoja med året 2018 och vi har sagt att det har varit ett år av skruvade händelser - därav har revyn fått namnet "Uppskruvat". Vi lever i ett uppskruvat tidevarv så det är tacksamt revyår.

Vad satsar ni på för nummer i år?

– Det är bra händelser som är väldigt revymässiga, och inte minst valet. Det kommer inte vara tjatigt eller tröttsamt för vi har gjort ett nummer på det som än så länge känns helt klockrent och funkar ypperligt. Samma sak gäller Svenska Akademien och där skojar vi mest med själva företeelsen och går inte in så mycket på de olika namnen där.

Bland de nummer de ska framföra nämner han även fotbolls-VM i somras och Falkenbergs FF:s prestation den här säsongen med ett kliv upp i Allsvenskan som avslut. Dessutom infördes ett förbud mot att prata i telefon när man kör bil, och ingen glömmer ju den oerhört varma sommaren. Alla är tacksamma ämnen att lyfta i revyn.

– Dessutom har vi lagt mycket energi på att rimma på GDPR kan jag säga. PostNord åkte ut på en förlåt-turné i våras eftersom de inte kunde leverera posten som de skulle, vilket vi tyckte var väldigt skojigt. Det blir ett rätt storslaget amerikanskt nummer eftersom Trump har saker för sig hela tiden. Det blir även imitationer av Mandelmans. Anna som är ny, är väldigt duktig på att imitera, så en och annan känd kvinnlig röst kommer att höras. Jag tror att Tina Nordström kommer vara med, berättar Magnus Wernersson.

Med Anna syftar hanAnna Carlsson, som ursprungligen kommer från Borås. Till vintern gör hon entré i Falkenbergsrevyn för första gången. Hon har genom åren gjort mängder av föreställningar med R.E.A och på Vallarna men också medverkat i ”Partaj” på Kanal 5, men nu blir det revyscenen igen.

– Det är ju fortfarande lång tid kvar till premiären och än kan mycket hända. Vi är nu till 90 procent klara med det som revyn ska innehålla, men det finns fortfarande plats för misstag eller saker som kan bli revynummer. Året är ju inte slut än, vi har nästan två månader kvar, säger Magnus Wernersson.

Falkenbergsrevyn

Magnus Wernersson, producent för Falkenbergsrevyn. Bild: Bilduppdraget, Bo Håkansson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar