Första nyförvärvet klart för FFF inför Allsvenskan

Han är känd i Halland sedan tidigare.

delningar

Falkenbergs FF presenterar nu sitt första nyförvärv inför den Allsvenskan comebacken 2019. Först ut blir anfallaren Nsima Peter från Superettan-klubben IK Frej. 29-årigen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag känner mig glad och förväntansfull över att få representera FFF i Allsvenskan nästa säsong. Det är en bra känsla, säger Nsima Peter i ett pressutskick.

Han är känd i Halland sedan tidigare då han spelade i Varbergs BoIS mellan 2013 och 2016. 2017 blev det åtta seriemål och i år blev det tio stycken i IK Frej. Nsima Peter gjorde bland annat IK Frejs reduceringsmål i FFF:s 3 - 1-seger på hemmaplan i våras.

Falkenbergs FF:s sportchefen Håkan Nilsson beskriver honom som en hårt arbetande forward som fått kämpa i botten av Superettan-tabellen.

– Han är bra i djupled och bra på att ta emot boll felvänd. Han har varit rätt tuff mot våra mittbackar. Kan han göra tio mål även i Allsvenskan blir ingen gladare än jag, säger sportchefen i pressutskicket.

186 centimeter långe och 81 kilo tunge Nsima Peter ser sig själv som en lagspelare.

– Jag försöker alltid att hjälpa laget. En del människor säger att jag är en tuff spelare. De säger att jag är stark och har bra speed. Jag kan spela som target och är också bra i boxen. Jag kan hålla i bollen, säger anfallaren i pressmeddelandet.

Nsima Peter tycker att laget spelar bra och tror att spelet kommer passa honom.

– Det är min typ av fotboll. Jag har följt laget i flera år. Jag vet att laget har spelat i Allsvenskan förut och att FFF är ett hårt jobbande lag. Jag har redan några gamla lagkamrater och vänner i klubben, säger Nsima Peter.

Han känner sedan tidigare Kalle Söderström, Dominic Chatto, Chisom Egbuchulam, Mahmut Özen och Enock Kwakwa och har hört mycket gott om klubben. 29-åringen har sex Superettan-säsonger på meritlistan. Nu får han för första gången testa sina vingar i Allsvenskan.

– Det blir spännande att spela i allsvenskan. Jag ser fram emot den upplevelsen, säger han.                                    

Nsima Peter, Falkenbergs FF. Foto: Glenn T Unger/Pressbild

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar