Framtid Falkenberg planerar för framtiden

Tagit fram en ny målbild kopplat till visionen "Vi växer för en hållbar framtid".

delningar

Falkenbergs kommuns nya politiska majoritet Framtid Falkenberg (bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna) har tagit fram en ny målbild för vad man vill att kommunen ska uppnå. Målbilden är kopplad till kommunens ledord "Vi växer för en hållbar framtid".

Enligt Framtid Falkenberg ska kommunorganisationerna fokusera på att leverera välfärd med kvalitet, ha Västkustens starkaste näringsliv samt vara ett föredöme inom hållbarhet.

- Om man sammanfattar det hela så trycker vi rätt hårt för att positionera oss som hjärtat i Halland, och vi vill se ett bättre samarbete med näringsliv och närliggande kommuner. Sedan har vi mer fokus på välfärd och hållbarhet än tidigare, förklarar Per Svensson (S) kommunråd och ordförande i kommunstyrelsen för 24Falkenberg.

Framtid Falkenberg ser flera insatser som viktiga framöver. Kommunstyret vill bland annat höja ambitionen kring hållbarhet, till exempel genom att prioritera arbetet med de globala hållbarhetsmålen för Agenda 2030.

- Vi vill att Falkenberg ska bli klimatpositivt på sikt. Vi vill också satsa mer på social hållbarhet. Alla skall med. Här har skolan en central roll. En bra skolan är grunden för fortsatta studier och inträde på arbetsmarknaden. Tillgång på välutbildad arbetskraft utvecklar näringslivet och välfärden, något som leder till förbättrad folkhälsa och ett jämlikare samhälle, säger Lars Fagerström, (L) ledamot i kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Under våren ska det fattas beslut om den nya viljeriktningen i kommunfullmäktige. Det ska dessutom fattas beslut om en utvecklad styrmodell för kommunens verksamheter, som används för att följa upp kvalitet och ekonomi utifrån de politiska beslut som tagits.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar