Fritidsbanken öppnar i Falkenberg

Foto: Privat/Zaher Rostrom - Foto: Privat

Här kan du hyra sportutrustning - helt gratis.

delningar

Falkenberg får ett bibliotek för sportutrustning. Snart slår kommunen upp dörrarna för Fritidsbanken, där det går att hyra sportutrustning helt kostnadsfritt under 14 dagar.

- Det kommer bli kanonbra, är min åsikt. Det är många som till exempel saknar skidor, skridskor eller annat som bara används under en säsong. Nu kan alla få möjligheten att testa olika sporter utan att behöva köpa utrustningen, säger Zaher Rostom, ansvarig för Fritidsbanken.

Fritidsbanken kommer ha ett varierat utbud av sportutrustning som skänkts från föreningar, privatpersoner och företag som Intersport och Team Sportia. Lördag den 26 januari kommer verksamheten stå vid Stortorget i centrum för att ta emot mer utrustning och ge information om hur Fritidsbanken fungerar.

- Vi kommer ha allt möjligt, men vi tar inte emot cyklar och sportkläder, eller annat som behöver tvättas. Alla är välkomna till att lämna eller låna sportutrustning här, säger Zaher.

Sportutrustningen riktar sig till alla åldrar, men för att få hyra utrustningen behöver man vara över 13 år eller vara i vuxet sällskap. För att få hyra utrustningen lämnar man namn, telefonnummer och adress under sitt besök på Fritidsbanken.

- Det blir en möjlighet för alla åldrar att kunna testa på olika sporter.

Fritidsbanken öppnar den 1 februari på Porsevägen 27. Verksamheten har öppet tisdag - torsdag mellan klockan 10.00-17.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar