Google letar efter de roligaste svenskarna – här är anledningen

Efterlyser skämt "från Ystad i söder till Haparanda i norr".

delningar

Nätjätten Google efterlyser skämt från Sveriges alla hörn som ska införlivas i Google Assistent. Anledningen är att Google Assistant nu har läst sig svenska och företaget nu vill "hylla den svenska folksjälen och lokal humor", enligt företaget själva.

I samarbete med komikern Kristoffer Appelquist, som tidigare utsetts till “Sveriges Roligaste”, kommer sedan ett urval av de inskickade skämten att väljas ut och införlivas i Google Assistent.

– Det ska bli spännande att ta tempen på svenskarnas humorsinne och hylla de bästa skämten de vet med hjälp av Google Assistent. Vilka skämt det kan vara har jag ingen aning om, trots att jag turnerat land och rike runt. Men det lär bli en humorresa, där vi ena stunden skrattar tillsammans med någon i Dorotea, för att i nästa ögonblick garva med någon i Svenljunga, säger Kristoffer Appelqvist i ett pressmeddelande.

Google Assistent gör det möjligt för användare att föra en tvåvägsdialog med Google och idéen går ut på att hjälpa dem att få saker och ting gjorda i vardagen.

Kristoffer Appelquist. Foto: Joakim Berndes/Wikimedia Commons, Pxhere.

– Redan i dag ser vi hur många människor använder röststyrning och Google Assistent för att få sig ett leende på läpparna genom kommandot “Hey Google, säg ett skämt”. Som nästa steg i vår lokala aktivering vill vi inkludera och hylla representativ humor från användarna själva och sprida skämt från Ystad i söder till Haparanda i norr genom Google-assistenten. Skratt förenar men vad vi tycker är kul skiljer sig åt enligt vår undersökning. Därför hoppas vi nu helt enkelt kunna sprida glädje med hjälp av hela landets lokala humorbredd, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i en kommentar.

För att dela sitt bästa lokala skämt och få det införlivat i Google Assistent uppmanas användare att besöka sajten swedishlaughs.withgoogle.com mellan 9 maj och 2 juni.

Efter det kommer ett urval ske och de utvalda skämten presenteras under juni. Det utvalda skämten kommer sen att läggas in i Google Assistent under andra hälften under 2019 tillsammans med en hänvisning om vem som delat det, enligt Google.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar