Gratis sommaraktiviteter barnen inte får missa

Foto: Håkan Larsson / Mostphotos

delningar

UngFbg satsar stort på sommarlovet.

När skolklockorna ringer ut i Juni är det dags för det efterlängtade sommarlovet. Därför har nu UngFbg gått ut med information om årets sommarlovsaktiviteter.

Barn och ungdomar i Falkenberg kommer att ha möjlighet att delta i olika aktiviteter fyllda med lek, natur, sport och kultur. Aktiviteterna sträcker sig över hela sommaren och har saker för barn och ungdomar i alla åldrar.

För barn födda 2007-2008 finns möjligheten att ansöka till aktiviteten Sommarkul. Sommarkul är ett dagsläger som pågår under vecka 31 och 32. På sommarkul kan man bland annat pyssla, spela kubb, grilla, dansa och träffa nya vänner.

En annan aktivitet att testa på i sommar är kultursommar som pågår vecka 26 och 27. Kultursommar riktar sig till barn födda 2006-2009. På kultursommar kan man testa på film, teater, dans, musik och konst.

För de lite äldre finns Sommarcamp i Åhulla. Här kan ungdomar i årskurs 6-9 delta i olika aktiviteter samtidigt som de får träffa andra ungdomar. Lägret pågår från vecka 27 till 32. Varje vecka har ett eget tema, några exempel är friluftsveckan, vattenveckan och tjejveckan.

För den sportintresserade har UngFbg tagit fram Sportsommar, där man får chansen att testa på olika idrotter. Aktiviteten äger rum vecka 26 och 27 och riktar sig till alla i årskurs 3-6.

För tredje årets i rad arrangerar de även Sommarfestivalen. På sommarfestivalen kan man få ta del av lokala artister och en mängd olika aktiviteter. Eventet äger rum den 18 juni från klockan 16.00 till klockan 18.00 på baksidan av Klitterbadet. För denna aktiviteten finns ingen åldersgräns.

Anmälan till de olika aktiviteterna sker på UngFbgs hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar