Hallandskriminolog ersätter Leif GW – tv-profilen rasar

Christoffer Carlsson. Foto: TV4

Så blir det när tv-programmet görs om.

delningar

I mars i år lämnade Leif GW Persson SVT för konkurrenten TV4. Kanalskiftet innebar också att den populäre kriminologen och tv-profilen lämnade sitt uppdrag som bisittare och kriminalexpert för "Veckans brott". Men nu har SVT hittat tre (!) ersättare som ska fylla luckan efter GW. Det folkkära tv-programmet görs nu om, vilket innebär att det tre experter kommer att medverka under varje avsnitt. Något som programmets tidigare expert rasar mot.

– Jag har alltid sagt att man ska fortsätta med programmet, men också gjort mycket tydligt att det ska vara en person som är expert. I det här fallet ska det vara en person som har kriminologiska kunskaper i allmänhet, kunna polisarbetet och de intressanta delarna av juridiken. Jag är inte så glad i paneler, det blir alldeles för splittrat, säger Leif GW Persson till Nöjesbladet.

En av de tre experterna är ingen mindre än Halmstadprofilen Christoffer Carlsson. Kriminologen och författaren är naturligtvis väldigt glad över sitt nya uppdrag i tv-rutan.

– Det känns jättekul att få förvalta och att förnya det flaggskeppet som Veckans brott är. Samtidigt som man gör det med en viss ödmjukhet också, säger han till P4 Halland.

Carlsson får sällskap av experterna Johanna Björkman och John Franco. Camilla Kvarfort fortsätter som programledare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar